Рагу з кабачків, баклажанів, солодкого перцю та помідорів краще всього готувати в сезон великої кількості овочів. Готується вона просто і швидко, приносить багато користі організму, дозволяє поєднувати практично будь-які овочі і отримувати при цьому збалансований смак – ну як не любити таку страву? Овочі для рагу рекомендується нарізати шматочками однакового розміру: це важливо і для естетичної складової, і для оптимального смаку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Кріп (невеликий) – 1 пучок
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рагу з кабачків, баклажанів, солодкого перцю та помідорів? Кабачки і баклажани миємо проточною водою і обсушуємо.
У баклажана зрізаємо плодоніжку і нарізаємо його невеликими кубиками разом з шкіркою.
Кубики присипаємо сіллю, перемішуємо руками і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб пішла можлива гіркоту.
Після цього нарізаний баклажан промиваємо і отживаем руками від зайвої вологи.
Кабачки також ріжемо на невеликі шматочки, пропорційно з кубиками баклажанів. Якщо кабачки молоді і ніжні, використовуємо їх цілком. Якщо шкірка і насіння вже встигли загрубеть, то їх обов’язково прибираємо.
Болгарський перець миємо й розрізаємо навпіл. Вичищаємо м’якоть від насіння і зрізаємо плодоніжку.
Нарізаємо шматочками м’якоть невеликого розміру, як і інші овочі.
Помідори промиваємо і робимо у верхній частині кожного плоду неглибокий хрестоподібний надріз. Поміщаємо томати в глибоку миску і заливаємо крутим окропом. Витримуємо їх хвилину-дві і дістаємо.
знімаємо Шкірку, а м’якоть ріжемо дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими часточками.
Часник також чистимо і дрібно рубаємо ножем.
В сковороді нагріваємо олію до гарячого стану, викладаємо цибулю і обсмажуємо його до напівпрозорості на середній температурі.
Потім кладемо подрібнений часник і продовжуємо смажити ще хвилину – дві.
До цибулі з часником додаємо кубики болгарського перцю, перемішуємо і смажимо дві-три хвилини.
Закладаємо в сковороду кубики кабачків і баклажанів, перемішуємо і обсмажуємо все разом п’ять-шість хвилин.
В останню чергу додаємо помідори, перемішуємо, знижуємо температуру плити до мінімальної, накриваємо кришкою і тушкуємо рагу орієнтовно двадцять хвилин.
В кінці приготування додаємо в овочеву суміш сіль і чорний мелений перець за смаком.
Гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках, щедро посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Крім кропу, добре підходить петрушка, базилік, кінза або селеру. Рагу також дуже смачне і в холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Кабачки з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і перцем ПП рецепти з кабачків