Рагу з м’ясним фаршем – це гарна ідея для обіду або вечері. Відмінне поєднання ніжного домашнього фаршу з великою кількістю різноманітних соковитих овочів, які в процесі приготування дають багато соку. Рагу виходить просто чудовим – ніжним, соковитим і дуже апетитним!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 700 – 800 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 300 – 400 гр.
  • Зелень – 4 – 5 гілок
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рагу з кабачків з фаршем? Перед початком приготування підготуємо всі продукти, щоб потім всі інгредієнти швидко додавати в сковороду. Кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Нарізаємо кабачки невеликими кубиками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю і часник чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння і шаткуємо його тонкою соломкою.

Помідори промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і натираємо на крупній тертці. Це дуже зручно, так як шкірка від помідора залишиться у вас в руках і не потрапить в рагу. Якщо ж ви хочете подрібнити помідор за допомогою блендера, спочатку необхідно надрізати носик помідора хрест-навхрест і опустити його на 30-40 секунд в окріп. Після цього шкірка легко відділяється від помідора без м’якоті.

В попередньо розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю, підсмажити його 2-3 хвилини, потім додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо овочі ще 3-4 хвилини. Поле чого в сковороду додаємо томатне пюре і даємо суміші покипіти 5-7 хвилин. Потім до овочів додаємо болгарський кабачок і перець. Добре перемішуємо і залишаємо овочі тушкуватися 2-3 хвилини, після чого знімаємо сковороду з вогню.

На іншу розігріту сковороду з олією викладаємо фарш і обсмажуємо його до підрум’янення.

Коли фарш підрум’янився – відправляємо його на сковороду з овочами, додаємо сметану, сіль і спеції, перемішуємо всі інгредієнти. Закриваємо кришкою і тушкуємо овочі 20-30 хвилин. За 10 хвилин до готовності овочів додаємо подрібнений часник.

Готове рагу знімаємо з плити і розкладаємо по порційних тарілках. Посипаємо рубаною свіжої зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки з помідорами Овочеве рагу з кабачками і м'ясом Овочеве рагу з м'ясом Овочеве рагу зі свининою ПП рецепти з кабачків