Пиріг-равлик з лаваша з фаршем робить для сучасної господині клопітку домашню випічку суцільним задоволенням. Цей пиріг ідеальний і красивим зовнішнім виглядом, і за чудовим смаком, і за часом приготування. Готуємо «равлика» з будь-яким фаршем і запікаємо в духовці у вершковому соусі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 3 аркуша
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати равлика з лаваша з фаршем в духовці легко! На сковороді в розігрітому рослинному маслі обсмажте до готовності м’ясний фарш. Його по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Поки фарш смажиться, натріть на крупній тертці твердий сир.

В окрему миску розбийте яйця, налийте до них вершки, посоліть і все добре збийте з допомогою віночка.

Листи лаваша розкладіть на столі. На кожен лист укладіть м’ясну начинку. Поверх фаршу покладіть тертий сир. Листи поверніть рулетами.

Форму для випічки, краще роз’ємну, намажте розтопленим вершковим маслом. Рулети з лаваша з м’ясною начинкою укладіть у форму у вигляді равлика.

Потім залийте пиріг сумішшю з яєць з вершками. Поверх пирога насипте залишився тертий сир.5

Запікайте «равлика» в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Приготований пиріг трохи охолодіть, вийміть з форми, перекладіть на блюдо і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша