Ви знали, що равлик – це ще й пиріг? Таку назву він отримав за своєрідний вигляд. Готується такий пиріг швидко і відмінно підійде для затишного вечірнього чаювання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Зелень – 0,5 пучків
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати равлика з листкового тіста з фаршем? Зелень вимити, порубаєте ножем і змішайте з фаршем. М’ясну масу посоліть і приправте за смаком.
Листкове тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт і розріжте його на рівні по ширині смужки.
На кожну смужку викладіть трохи фаршу. Краї смужок загорніть до центру і скріпіть їх між собою, у вас вийде кілька трубочок з начинкою.
Форму змастіть рослинною олією. Викладіть в неї трубочки одну за одною, згортаючи в спіраль.
Заготівлю змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте пиріг 40-50 хвилин.
Пиріг равлика з фаршем трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста