Ви знали, що равлик – це ще й пиріг? Таку назву він отримав за своєрідний вигляд. Готується такий пиріг швидко і відмінно підійде для затишного вечірнього чаювання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Зелень – 0,5 пучків
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати равлика з листкового тіста з фаршем? Зелень вимити, порубаєте ножем і змішайте з фаршем. М’ясну масу посоліть і приправте за смаком.

Листкове тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт і розріжте його на рівні по ширині смужки.

На кожну смужку викладіть трохи фаршу. Краї смужок загорніть до центру і скріпіть їх між собою, у вас вийде кілька трубочок з начинкою.

Форму змастіть рослинною олією. Викладіть в неї трубочки одну за одною, згортаючи в спіраль.

Заготівлю змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте пиріг 40-50 хвилин.

Пиріг равлика з фаршем трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Равлики з дріжджового тіста Равлики з листкового тіста