Для маринування річкової форелі будемо використовувати традиційну суміш з лимонного соку і оливкового масла – це забезпечить і соковитість, і легку цитрусову пікантність. У черевце помістимо ароматний естрагон, часник і лайм. Готова рибка виходить соковитою, з рум’яною скоринкою і ніжною м’якоттю. Подавати форель можна з овочами – як зі свіжими, так і з обсмаженими за компанію на решітці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 800 – 900 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 5 – 6 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Лайм – 1 шт.
- Естрагон – 1 пучок
- Часник – 3 – 4 зуб.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати річкову форель на мангалі, форель зачищаємо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники залишаємо на місці. Ретельно промиваємо очищені тушки і обсушуємо їх паперовими рушниками. Поміщаємо підготовлену рибу в глибоку посуд.
Лимон моєму, прокатуємо руками по столу для того, щоб було більше соку. Розрізаємо цитрус навпіл і вичавлюємо сік. На рибі робимо неглибокий надріз вздовж хребта. Посипаємо форель сіллю, чорним меленим перцем і поливаємо лимонним соком. Розтираємо руками отриману суміш по всій рибі. Потім поливаємо оливковою олією.
Часник звільняємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Естрагон миємо й обсушуємо рушником. Лайм моєму гарячою водою і ріжемо на тонкі кружечки. В порожнину форелі закладаємо зелень, лайм і зубки часнику.
Підготовлену рибу закриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і залишаємо для маринування в прохолодному місці на годину.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Рибу кладемо на грати, злегка змащену рослинним маслом і відправляємо на мангал. Готуємо форель приблизно за десять-п’ятнадцять хвилин з кожного боку. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного і зарум’янювання.
Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з овочами.
Приємного апетиту!
Лосось на мангалі Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі