Така страва з горбуші прикрасить святковий стіл яскравими фарбами і приголомшливими смаком і ароматом. Червона риба відрізняється не тільки корисними властивостями, але і невибагливістю і простотою приготування. Запечену рибу можна подати як гаряче блюдо або остудити і запропонувати, як холодну закуску. Смачно при будь-якому варіанті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горбуша – 1.7 кг
  • Лимон – 0.3 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Перець білий горошок – 1 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати горбушу з овочами у фользі легко! Очистіть рибу від луски і видаліть нутрощі. Добре промийте тушку, промокніть паперовим рушником і розріжте на шматки.

Посипте горбушу спеціями і видавіть сік лимона. Втирайте приправу в шматки риби і відставте в бік.

Цибулю очистіть і сполосніть. Наріжте його не зовсім тонкими півкільцями. Викладіть цибулю на гарячу сковороду, додати трохи олії і обсмажте 3 хвилини до м’якості.

У перцю видаліть насіння і плодоніжку.

Для яскравості страви можна використовувати перець двох кольорів. Подрібніть його смужками.

Помідор помийте і наріжте кружальцями.


Жаростійку форму змастіть маслом. Викладіть шматки риби, на нього – цибулю, кола помідора і змастіть зверху майонезом і викладіть скибочки перцю. Загорніть фольгу і відправляйте рибу в гарячу духовку на 35 хвилин при 180 градусах.

Сир натріть крупно на тертці.

По закінченні приготування риби – дістаньте форму, розгорніть фольгу і посипте блюдо сиром. Запікайте 5 хвилин. Готову рибу залиште у фользі на 5 хвилин (так вона буде соковитіше) і викладіть на тарілку.

Приємного апетиту!

Горбуша в духовці Горбуша з лимоном в духовці Горбуша з овочами у фользі в духовці Горбуша з сиром і овочами в духовці Горбуша з сиром і помідорами в духовці Горбуша з сиром у фользі в духовці Страви з риби