Лагман – це густий суп із східної кухні. Азіати кладуть в нього овочі, шматочки курячого філе і локшину. Страва також відрізняється великою кількістю спецій і трав. Якщо в планах подати лагман в якості першої страви, то додаємо більше бульйону. Можна і навпаки: скоротивши кількість рідини в складі, отримаємо фактично друге соковите блюдо на основі овочів, курки і локшини. У будь-якому випадку лагман дуже ситний і смачний.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Бульйон з курки – 1,5 л.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Локшина рисова (тонка) – 240 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 110 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 150 гр.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Томати в соці – 250 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • М’ята свіжа – 50 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка мелена – на смак
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати рідкий лагман з куркою, робимо соус з овочів. Для цього в глибокій сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо подрібнену цибулю в гаряче масло, додаємо дрібку солі і обсмажуємо його до прозорості при помішуванні.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Висипаємо її в сковороду до цибулі, перемішуємо і при середній температурі продовжуємо обсмажувати до м’якості. Орієнтовно на цій піде сім хвилин.

Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, промиваємо та нарізаємо на тонкі довгі смужки. Кладемо їх в сковороду до морквяно-цибулевої суміші.

Томати промиваємо і видаляємо сліди від плодоніжок. Нарізаємо помідори на невеликі шматочки і викладаємо їх слідом за болгарським перцем. Як варіант, замість свіжих помідорів можна також використовувати і консервовані томати. Перемішуємо овочеву суміш і тушкуємо її дві-три хвилини, щоб обсяг злегка зменшився.

Додаємо порізану на відрізки стручкову квасолю – свіжу або заморожену. Остання попереднього розморожування не вимагає. Посипаємо овочі дрібкою цукрового піску, солі, додаємо мелену паприку за смаком і продовжуємо тушкувати при відкритій кришці ще двадцять хвилин.

Готуємо куряче філе. Нарізаємо його впоперек волокон тонкими пластинками. Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і рясно збризкуємо рослинним маслом. Руками втираємо спеції в поверхню шматочків. На окремій сухій сковороді обсмажуємо підготовлене філе з обох сторін по півтори-дві хвилини. Температура плити – середньо-висока. Після обсмажування відразу знімаємо курку зі сковороди, щоб не пересушити її.

Окремо відварюємо в підсоленій воді до повної готовності тонку локшину. Як варіант, можна брати тонкі спагетті. Відкидаємо вироби на друшляк і даємо відвару стекти.

Тепер з’єднуємо в окремій об’ємної каструлі підготовлені інгредієнти: гарячий овочевий соус, відварену локшину.

Слідом викладаємо обсмажені шматочки курячого філе. Заливаємо все гарячим курячим бульйоном. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння.

Поки лагман доходить до кипіння, в сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем. Зелень м’яти також подрібнюємо ножем. Висипаємо часник з м’ятою в розігріте масло і швидко обсмажуємо при високій температурі – процес повинен зайняти не більше, ніж тридцять секунд. Отриману гарячу суміш викладаємо в нагріваючи суп. Як тільки лагман закипить, знімаємо його з плити і даємо настоятися п’ятнадцять-двадцять хвилин перед подачею.

Розкладаємо лагман з порційним мисках. Кількість бульйону наливаємо за бажанням. Посипаємо поверхню подрібненої кінзою і свіжомеленим чорним перцем.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною