Класичний узбецький лагман – це дуже смачно! М’яка розварена баранина, ніжні соковиті овочі і пряна насичена підлива. Традиційне доповнення – ситна локшина. Готувати її в ідеалі потрібно в домашніх умовах з тіста. Як варіант, можна купити вже готову – тоді залишиться лише відварити її за кілька хвилин. Не забуваємо про свіжу зелень при подачі – це важливий смако-ароматичний акцент і завершальний штрих.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 600 гр.
  • Локшина рисова – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Томати в соку – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 150 гр.
  • Болгарський перець солодкий (жовтий) – 150 гр.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Баклажан – 240 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 10 гр.
  • Кінза – 20 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сичуанський перець – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного узбецького лагмана з баранини в казані. М’ясо обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на маленькі шматочки. У казані розігріваємо рослинне масло. Висипаємо в нього зіру і сичуанськой перець. Смажимо їх при високій температурі протягом п’ятнадцяти-двадцяти секунд, після чого відразу додаємо нарізане м’ясо і перемішуємо. Температуру плити продовжуємо підтримувати високу і готуємо баранину при помішуванні ще три хвилини. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву очищаємо і ріжемо на часточки. Висипаємо цибулю з морквою до м’яса, перемішуємо і смажимо ще дві хвилини, не забуваючи помішувати. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо великими шматками. Додаємо в казан, перемішуємо і продовжуємо готувати ще три хвилини.

Нарізаємо інші овочі. Баклажани і помідори – кубиками, стручкову квасолю – короткими відрізками. Відправляємо овочі в казан, додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин.

Готуємо болгарські перці – очищаємо від насіння і плодоніжки, нарізаємо кубиками. Стебла селери ріжемо тонкими поперечними шматочками, половину від усієї кількості часнику дрібно рубаємо ножем. Висипаємо овочі в казан. Слідом додаємо спеції: мелений коріандр, чорний мелений перець, солодку паприку, нарізану кільцями гострий перець. Перемішуємо і готуємо пару хвилин.

Потім вливаємо в казан воду – орієнтовно літр-півтора. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і знижуємо температуру плити до мінімуму. При повільному кипінні варимо лагман тридцять-сорок хвилин.

В окремій каструлі відварюємо локшину до готовності в підсоленій воді. Відкидаємо готові вироби на друшляк і даємо відвару стекти повністю.

В самому кінці варіння лагмана додаємо часник, пропустивши його через прес або подрібнивши ножем. Також висипаємо січену зелень кінзи.

Для подачі в порційні піали викладаємо спочатку відварену локшину, потім на неї наливаємо лагман.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з баранини Лагман з баранини в казані Лагман з баранини класичний Лагман класичний Лагман по-узбецьки