Смачні ласощі, яке багато хто пам’ятає ще з дитинства. Ніжне сирне тісто з соковитою начинкою з повидла, запікати до рум’яної хрусткої скоринки. М’якуш виходить пористим, злегка вологим і шаруватим. Сир рекомендуємо вибирати пожирніше, випічка вийде смачніше. Остиглі сирні рогалики добре зберігаються в закритому посуді. А ті, хто люблять їх у теплому вигляді, можуть при подачі злегка розігріти в мікрохвильовці, без втрати смакових якостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач тіста – 11 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – для посипання
  • Повидло – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати рогалики з сирного тіста з повидлом, в широку миску, в якій і будемо замішувати тісто, просіваємо борошно через дрібне сито. Також просіваємо сіль з розпушувачем. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Вершкове масло натираємо на крупній тертці або нарізаємо на дрібні шматочки. Висипаємо в суху суміш. Щоб масло не прилипало при натиранні до тертці, занурюємо його періодично в борошняну суміш. Сухими руками швидко перетираємо масло з борошняною сумішшю до отримання дрібної крихти. Далі викладаємо в отриману крихту жирний сир.

Знову перетираємо руками – виходить розсипчаста, пухка, волога маса.

Розбиваємо в цю масу яйце і збовтуємо його виделкою на поверхні. Потім вмішуємо ложкою в основу. Далі руками швидко замішуємо м’яке, але добре тримає форму тісто. Відразу ділимо його на дві частини. Кладемо кожну частину в пластиковий пакет і відправляємо в холодильник на одну годину. Завдяки цьому кроку тісто придбає шаруватість.

Після охолодження викладаємо колобки тесту на робочу поверхню, злегка присипану борошном.

Розкачуємо кожен колобок качалкою в круглий пласт, при необхідності підсипаючи більше борошна. Намагаємося розкачати коло правильної форми, щоб рогалики виходили красивими і однаковими.

тісто Розрізаємо на акуратні однакові сектори. Зручно для цієї мети використовувати ніж для піци. На кожен сектор із зовнішнього боку викладаємо невелику кількість густого повидла. Намагаємося, щоб начинка не виступала за межі тіста, інакше вона буде пригорати при випічці.

Звертаємо рогалики, підвертаючих зовнішню широку частину нагору всередину, скачуючи її у напрямку до внутрішньої вузької частини. Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом. Сформовані рогалики викладаємо на деко на невеликій відстані один від одного.

Ставимо деко з рогаликами в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку. Випікаємо їх протягом приблизно двадцяти хвилин, поки скоринка добре не зарум’яниться. Рогалики помітно зростають при випічці, але після вилучення з духовки вони можуть злегка осісти – це нормально. Перекладаємо готову випічку з дека на сервірувальну тарілку. Щедро присипаємо цукровою пудрою через ситечко. Подаємо до столу теплими або остиглими. Зберігаємо в щільно закритому посуді.

Приємного апетиту!

Рогалики