Рогалики, як альтернатива французьким ранкових круасанів, випікаються на пісочному або дріжджовому тесті, а не на листковому. За пропонованим рецептом замішуємо тісто на маргарині, молоці і сухих дріжджах. Начинкою можуть бути повидло, горіхи, мак, а можна спекти і без начинки.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Маргарин вершковий – 75 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Повидло (для начинки) – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати рогалики з повидлом на маргарині з молоком. У посуд для замішування тіста налийте тепле молоко, розчиніть у ньому сухі дріжджі і цукор, додайте 2 столові ложки борошна, перемішайте і залиште цю суміш на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Через 15 хвилин насипте через сито решту борошна, сіль, розбийте яйця і замісіть тісто.

Потім в тісто додайте розтоплений в мікрохвильовці маргарин і руками тісто добре вимісити, щоб воно не прилипало до долонь. Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце. Тісто за цей час має добре підійти.

тісто трохи обімніть і розріжте на 12 однакових шматочків. Потім шматочки скачайте в колобки і залиште їх для вистоювання ще на 10 хвилин. Після чого розкачайте колобки в тонкі довгасті коржики завдовжки з долоню.

На краю коржів покладіть по 1 чайній ложці повидла і тісто навколо нього пальцями притисніть, щоб начинка не витікала при випічці.

Решту коржів надріжте на поздовжні шматочки і красиво загорніть їх навколо начинки.

Сформовані рогалики перекладіть на деко, застелене папером для випічки. Папір трохи промажте рослинним маслом. Рогалики на деко залиште для повторної вистоювання ще на 20 хвилин. Потім змастіть їх збитим жовтком або яйцем.

Після закінчення цього часу посипте рогалики насінням кунжуту. Замість нього можна взяти цукор або мак.

Лист з рогаликами помітите в духовку, розігріту до 180°С і випікайте ваш десерт протягом 20-25 хвилин. Рогалики з повидлом на молоці і маргарині готові.

Приємного апетиту!

Рогалики