Смачні рогалики з повидлом на маргарині і кефірі! Тісто – м’яке всередині і хрустке зовні. Для начинки використовуємо густе повидло – воно соковите і добре підкреслює ніжний смак здоби. Такі рогалики дуже зручно приготувати про запас, оскільки вони добре зберігаються в закритому посуді, не втрачаючи своїх смакових властивостей. Випічку можна брати з собою або подати на стіл в разі несподіваних гостей – дуже до речі, коли в запасі є така смакота.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яйце (для тесту) – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Повидло (для начинки густе) – за смаком
  • Яйце – для змазування
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати рогалики з повидлом на маргарині і кефірі? Першим ділом відміряємо потрібну кількість кефіру і висипаємо в нього соду. Ретельно перемішуємо і даємо постояти п’ять-десять хвилин.

В цей час починаємо готувати тісто. У миску розбиваємо яйця.

Висипаємо до них цукор-пісок і ванілін.

розтоплюємо Маргарин на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану і вливаємо в миску. Добре змішуємо всі разом до однорідності.

В отриману масу додаємо кефір із содою, перемішуємо.

Борошно просіваємо через дрібне сито. Додаємо в приготовлену рідку суміш разом з розпушувачем.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Довго місити не потрібно. Готова маса повинна бути м’якою і не липнути до рук.

Замішане тісто розрізаємо на дві однакові за розміром частини і скачуємо кожну колобок.

Робочу поверхню присипаємо невеликою кількістю борошна і розкачуємо на ній кожну частину тіста в тонкий круглий пласт. Розрізаємо кола тесту на сектори звичайним або фігурним ножем.

На зовнішню широку частину кожного сегмента викладаємо невелику кількість густого повидла. Намагаємося покласти його так, щоб маса не вийшла за межі тесту при натисканні і скочування рогалика.

Потім згортаємо рогалик, підвертаючих повидло всередину, у напрямку до внутрішньої вузької частини. Таким чином почергово формуємо рогалики з усього розкатаного тіста.

Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом.

Сформовані рогалики викладаємо на деко на відстані один від одного, так як вони будуть збільшуватися в об’ємі при випічці.

Встановлюємо деко з рогаликами розігріту до 185 градусів духовку і випікаємо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин. Готові рогалики повинні підрости і помітно зарум’янитися.

Дістаємо випічку з духовки і з допомогою плоскої лопатки перекладаємо її з дека на сервірувальне блюдо. Гірку з рогаликами посипаємо просіяного цукровою пудрою. Подаємо до столу теплими або остиглими.

Приємного апетиту!

Рогалики