Незважаючи на деяку постность цієї страви, розсольник з грибами є дуже корисним і поживним, т. к. перлова крупа і гриби – це відмінне джерело білка. Класичним у цьому рецепті залишається додавання перловки і солоних огірків.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Перлова крупа – 3 ст. л.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки солоні – 3 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Розсіл огірковий – 100 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з грибами? Для початку слід перлову крупу промити і замочити її на ніч (якщо такої можливості немає, дайте їй постояти хоча б 2 години). Завдяки тому, що перловка вбирає в себе вологу і збільшується в розмірах при замочуванні, вона стає м’якою і соковитою в результаті приготування.
Кашу кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Попередньо замоченная каша буде варитися приблизно 40-50 хвилин. Стежте, щоб не википіла вся рідина, при необхідності додавайте гарячу воду в каструлю.
Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо та нарізаємо часточками. В іншу каструлю закидаємо порізану картоплю, набираємо гарячу воду і ставимо на плиту.
По готовності перлової каші знімаємо її з вогню, проціджуємо і вже зварену кашу без води відправляємо в каструлю до картоплі.
Займемося підготовкою засмажки. Овочі слід почистити, помити і нарізати. Моркву можна натерти на тертці, а цибулю порізати дрібними кубиками.
Ставимо розігріватися сковороду з рослинним маслом і першим ділом поміщаємо в неї нарізану цибулю. Його необхідно прожарити до м’якості. Слідом додаємо тушкуватися і моркву.
Вимийте печериці, поріжте їх пластинами і відправляємо в сковороду з засмажкою. Всі інгредієнти нехай тушкуються 3 хвилини.
Переходимо до солоним огіркам. Наріжте їх кубиками або натріть на тертці. Кладемо подрібнені огірки до інших овочів в сковороду. Огірковий розсіл змішайте з томатною пастою і залийте засмажку. Все перемішуємо, тушкуємо 5 хвилин, щоб випарувалася частина рідини.
Як тільки зажарка приготується, поміщаємо її в каструлю з картоплею і перловою крупою.
Останній етап приготування – додавання приправ. Спробуйте розсольник, якщо йому не вистачає солі, то досоліть. За бажанням приправляємо перцем, орегано і кардамоном. Це додасть рассольнику більш насичений смак і аромат. Дайте йому настоятися 10 хвилин.
Розливаємо суп по тарілках. Для прикраси можна використовувати гілочку петрушки. Розсольник з грибами готовий!
Приємного апетиту!
Новости