Цікавий рецепт, який варто приготувати – Розсольник з переросли огірків на зиму. Так як таким огіркам важко знайти застосування, а за смаком вони вже не такі смачні. Наприклад, приготувати з них приголомшливу заготовку на зимовий час!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перлова крупа – 500 гр.
  • Масло соняшникове – 300 мл
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків

Процес приготування:

Приступимо до приготування розсольнику з переросли огірків на зиму. Огірки добре вимийте і зріжте шкірку. Розріжте навпіл, і якщо насіння великі – видаліть серцевину чайною ложкою. Подрібніть огірки кубиками.

Очищену моркву сполосніть і нарізайте малим кубиком.

Налийте масло в сковороду і розігрійте.

Всипте в неї моркву, розмішайте і готуйте на середньому вогні.

З лука зніміть піну і подрібніть максимально дрібно. Покладіть його в моркву.

Перець вимийте, видалите коробочку з насінням, знову сполосніть і нарізайте малими квадратами. Перекладіть його в сковороду.

Помідори вимийте і поріжте кубиками дрібно.

Перекладіть їх до решти інгредієнтів, розмішайте і тушкуйте далі.

Викладіть томатну пасту в заготовку, розмішайте і варіть 15 хвилин.

Тим часом перловку промийте і доведіть до кипіння окремо.

Огірки покладіть в перловку, розмішайте і тушкуйте 5 хвилин.

Перекладіть огіркову масу до решти інгредієнтів і доведіть до кипіння.

В каструлю засипте цукор, сіль, гарненько перемішайте і знову кип’ятіть.

Зробіть вогонь малим, прокип’ятіть 10 хвилин, помішуючи. Всипте посічену зелень, залийте оцет і через 2 хвилини вимикайте.

Викладіть гарячу овочеву масу в стерильні банки і закупорьте тут же. Переверніть і укутайте тару, залишити остигати на 10 годин.

Приємного апетиту!

Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю