Цікавий рецепт, який варто приготувати – Розсольник з переросли огірків на зиму. Так як таким огіркам важко знайти застосування, а за смаком вони вже не такі смачні. Наприклад, приготувати з них приголомшливу заготовку на зимовий час!
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Перлова крупа – 500 гр.
- Масло соняшникове – 300 мл
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
Процес приготування:
Приступимо до приготування розсольнику з переросли огірків на зиму. Огірки добре вимийте і зріжте шкірку. Розріжте навпіл, і якщо насіння великі – видаліть серцевину чайною ложкою. Подрібніть огірки кубиками.
Очищену моркву сполосніть і нарізайте малим кубиком.
Налийте масло в сковороду і розігрійте.
Всипте в неї моркву, розмішайте і готуйте на середньому вогні.
З лука зніміть піну і подрібніть максимально дрібно. Покладіть його в моркву.
Перець вимийте, видалите коробочку з насінням, знову сполосніть і нарізайте малими квадратами. Перекладіть його в сковороду.
Помідори вимийте і поріжте кубиками дрібно.
Перекладіть їх до решти інгредієнтів, розмішайте і тушкуйте далі.
Викладіть томатну пасту в заготовку, розмішайте і варіть 15 хвилин.
Тим часом перловку промийте і доведіть до кипіння окремо.
Огірки покладіть в перловку, розмішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Перекладіть огіркову масу до решти інгредієнтів і доведіть до кипіння.
В каструлю засипте цукор, сіль, гарненько перемішайте і знову кип’ятіть.
Зробіть вогонь малим, прокип’ятіть 10 хвилин, помішуючи. Всипте посічену зелень, залийте оцет і через 2 хвилини вимикайте.
Викладіть гарячу овочеву масу в стерильні банки і закупорьте тут же. Переверніть і укутайте тару, залишити остигати на 10 годин.
Приємного апетиту!
Розсольник з перловкою і огірками класичний на зиму Розсольник з перловкою і свіжими огірками на зиму Розсольник з перловкою, свіжими огірками і томатною пастою на зиму Розсольник на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю