Розсольник зі свіжих огірків – ситне блюдо з продуктів, доступних кожній господині. Родзинка цього розсольнику саме в свіжих огірках, вони надають йому неповторний аромат. Такий розсольник – гідна альтернатива класичним. Спробуйте його приготувати і здивуєтеся, наскільки він смачний.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 2 л
- Перлова крупа – 150 гр.
- Курка – 450 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Селера – 60 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Помідори консервовані – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Паприка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сметана – для прикраси
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольнику з свіжих огірків? Перебираємо перловку, щоб не було ніяких вкраплень, промиваємо її і залишаємо у воді на ніч або на кілька годин. Так перлова крупа не буде жорсткої в готовому розсольнику.
Куряче м’ясо промийте водою і поставте варитися на великий вогонь, поки не закипить. Після цього зробіть менший вогонь і періодично знімайте з бульйону піну.
Почнемо готувати овочі для розсольнику. Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, промиваємо водою і нарізаємо півкільцями.
Візьміть моркву, очистіть її, потім промийте і приступайте до нарізки. Зробити це можна соломкою. Якщо хочете, щоб морква в готовому блюді була більш ніжна, можете потерти на крупній тертці.
Переходимо до селері. Помийте його і покришіть невеликими кубиками. Якщо ви будете використовувати не стебло, а корінь селери, спочатку очистіть його від шкірки і потім натріть на тертці.
Моєму свіжі огірки і дрібно нарізаємо.
Завершуємо підготовку овочів нарізкою картоплі. Робіть це довільно, попередньо очистивши від шкірки і помивши.
Для засмажки будемо використовувати каструлю. У ній потім буде варитися суп. У каструлю налийте необхідну кількість рослинного масла, слідом киньте цибулю і щіпку солі. Пасеруйте цибулю на маленькому вогні, поки він не стане прозорим. Відправляємо до цибулі моркву і селеру. Всі овочі мають розм’якнути. Тушкуйте їх разом близько 5 хвилин.
До практично готовим овочів додаємо консервовані помідори. На замітку: замість них також можна використовувати свіжі томати, злегка тушковані і подрібнені блендером.
В каструлю з тушкованими овочами відправляємо нарізані свіжі огірки. На невеликому вогні обсмажуємо овочі 10 хвилин.
Коли приготується куряче м’ясо, відокремте його від бульйону. Влийте бульйон в каструлю з овочами. Туди ж відправляємо і перлову кашу. Як тільки суп закипить, зробіть вогонь менше і варіть 40 хвилин.
Нарізану картоплю кладемо в каструлю з усіма інгредієнтами приблизно за 10 хвилин до кінця приготування.
Розсольник варіть із закритою кришкою. По готовності досоліть, поперчіть і додайте паприку і щіпку цукрового піску. Це дозволить зробити смак розсольнику більш збалансованим.
Готуйте тарілки і подавайте суп гарячим. Розділіть готове куряче м’ясо на шматочки і додайте в тарілку з розсольником. Можна прикрасити свіжою зеленню, додати сметану.
Приємного вам апетиту!
Новости