Розсипчастий і ароматний плов з бараниною в казані на плиті в домашніх умовах. Таке блюдо смачно нагодує, додасть сил та енергії для продуктивного дня.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Баранина – 300 гр.
- Рис пропарений – 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло соняшникове – 60 мл
- Шафран – на смак
- Паприка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Барбарис – 1 ст. л.
- Зіра – за смаком
- Куркума – за смаком
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Готувати розсипчастий плов з баранини в казані на плиті просто! Сухий барбарис залийте гарячою водою, щоб він трохи розмокнув.
поставте Казан на вогонь, розігрійте в ній олію. Спочатку обсмажте в казані цибулю, нарізану півкільцями.
Моркву наріжте соломкою і додайте її в казан, коли цибуля трохи зарум’яниться.
Коли морква стане м’якою, викладіть в казан нарізану баранину і швидко обсмажте її з усіх сторін. Потім додайте сіль, шафран, барбарис, куркуму і влийте склянку гарячої води. Тушкуйте зірвак 25-30 хвилин до готовності м’яса.
Рис промийте кілька разів і викладіть в казан поверх зірвака. Долийте в казан гарячу воду, щоб вона перевищувала шар рису на 1 сантиметр. Рис втопіть зубчики часнику.
Томіть плов на помірному вогні під кришкою 30-40 хвилин, поки вода повністю не вбереться.
Готовий плов залиште на 10 хвилин під кришкою, щоб він настоявся, потім перемішайте його і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з баранини з рисом Плов з барбарисом Плов з м'ясом в казані