Відмінне блюдо для сімейного вечері. Плов з куркою виходить менш калорійним, ніж традиційний, приготований з жирних сортів м’яса. Як приготувати смачний плов з куркою на сковороді, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 350 гр.
- Рис білий – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 – 1,5 склянки
Процес приготування:
Готувати розсипчастий плов з куркою на сковороді просто! Куряче м’ясо помийте і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курку. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистого кольору з усіх сторін.
Цибулю і моркву помийте, очистіть і наріжте шматочками середнього розміру. Додайте овочі на сковороду і смажте 5 хвилин.
Після цього додайте спеції, добре перемішайте. Додайте в зажарку неочищену готування часнику і влийте воду.
Накрийте сковороду кришкою і готуйте основу для плову на повільному вогні 25-30 хвилин.
Рис промийте проточною водою кілька разів, викладіть його на сковороду, залийте її вміст водою і посоліть за смаком.
Накрийте сковороду кришкою, доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте плов 25-30 хвилин до випаровування рідини. Зніміть сковороду з вогню, перемішайте плов і дайте йому настоятися ще 10-15 хвилин. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов з куркою Плов з куркою і часником Плов з куркою на сковороді Плов з часником Плов на сковороді