Відмінне блюдо для сімейного вечері. Плов з куркою виходить менш калорійним, ніж традиційний, приготований з жирних сортів м’яса. Як приготувати смачний плов з куркою на сковороді, ви дізнаєтеся з цього рецепту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 350 гр.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 – 1,5 склянки

Процес приготування:

Готувати розсипчастий плов з куркою на сковороді просто! Куряче м’ясо помийте і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курку. Обсмажте м’ясо на сильному вогні до золотистого кольору з усіх сторін.

Цибулю і моркву помийте, очистіть і наріжте шматочками середнього розміру. Додайте овочі на сковороду і смажте 5 хвилин.

Після цього додайте спеції, добре перемішайте. Додайте в зажарку неочищену готування часнику і влийте воду.

Накрийте сковороду кришкою і готуйте основу для плову на повільному вогні 25-30 хвилин.

Рис промийте проточною водою кілька разів, викладіть його на сковороду, залийте її вміст водою і посоліть за смаком.

Накрийте сковороду кришкою, доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте плов 25-30 хвилин до випаровування рідини. Зніміть сковороду з вогню, перемішайте плов і дайте йому настоятися ще 10-15 хвилин. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов з куркою Плов з куркою і часником Плов з куркою на сковороді Плов з часником Плов на сковороді