Розсипчастий плов з рисом, куркою і морквою в каструлі на плиті обов’язково вийде смачним за нашим рецептом! Найчастіше плов готують в мультиварці, але в цьому рецепті вам пропонується приготувати його в каструлі, адже не у всіх є вдома кухонні гаджети. Щоб плов з куркою в каструлі вийшов розсипчастим, візьміть рис сорту «Басматі» і суворо дотримуйтесь кількості зазначених у рецепті інгредієнтів. Каструля повинна бути з товстим дном. Приготовленого в каструлі плову на деякий час дайте настоятися, щоб він добре розсипався і розкрив свій аромат і смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Рис басматі – 275 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Вода – 640 мл
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування розсипчастого плову з рисом, куркою і морквою в каструлі на плиті. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для приготування плову в каструлі.

Почистіть цибулю і моркву і промийте їх водою.

Потім цибулю нашаткуйте на півкільця, а моркву наріжте на тонку соломку.

Курячу грудку вимити під проточною водою і наріжте на середні шматочки.

В каструлі для плову добре розігрійте олію.

Потім перекладіть в каструлю шматочки курки і обсмажте їх до рум’яного кольору з усіх сторін.

Потім до м’яса перекладіть нашатковану цибулю і посмажте його до прозорості протягом 3-4 хвилин.

Потім перекладіть в каструлю морквяну соломку. По своєму смаку все посипте сіллю і приправою для плову і обсмажуйте всі ще 5-7 хвилин.

Рис насипте в окрему мисочку і 5-8 разів промийте холодною водою.

Промитий рис перекладіть в каструлю до зирваку (м’яса з овочами).

В середину рису помістіть головку часнику. Потім в каструлю тонким струменем по ложці або стінці налийте 200 мл гарячої води.

Коли плов закипить, зробіть вогонь мінімальним, закрийте каструлю кришкою і готуйте плов протягом 40 хвилин.

Приготований плов залиште в каструлі на 20 хвилин для настоювання, а потім ложкою акуратно перемішайте. Страва обов’язково спробуйте. Розсипчастий плов з куркою і морквою, приготований в каструлі, готовий.

Можете розкладати його в порційні тарілки, декорувати зеленню і подавати до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Дієтичний плов Дієтичний плов з куркою Пісний плов Плов з куркою Плов з рисом басматі Плов у каструлі ПП плов з куркою