Рулет з лаваша з крабовими паличками, огірком, яйцем, сиром і часником виходить дуже смачним і ароматним! Часник подрібнюємо і розподіляємо його поверх покладеної начинки. Завдяки такій «непомітною» прошарку часник дає делікатну ненав’язливу пікантність. До речі, кількість часнику можна регулювати за власним смаком, адже кому-то може сподобається і більш гострий варіант рулету. Що стосується начинки, то разом з крабовими паличками рекомендуємо використовувати трохи маринованого огірка і болгарського перцю, щоб додати соковитості і хрусткою текстури.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 2 шт.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крабові палички – 6 – 7 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Огірки – 1 шт.
- Майонез – за смаком
- Перець маринований – 40 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 1 гілка
Процес приготування:
Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками, огірком, яйцем, сиром і часником? Лист лаваша розкладаємо на рівній поверхні і розгладжуємо руками.
Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами.
Змішуємо сирну стружку з невеликою кількістю майонезу і отриманою масою змащуємо лист лаваша. Також додатково наносимо тонкий майонезну сітку зверху.
Огірок промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.
Нарізаємо овоч напівпрозорими повздовжніми пластинками.
Крабові палички звільняємо від упаковки і ріжемо на тонкі поздовжні слайсы.
Укладаємо поверх майонезній сітки крабові палички упереміж з огірком.
Яйце відварюємо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо його від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.
Маринований перець злегка обсушуємо і ріжемо тонкими смужками. Розкладаємо їх між огірками і крабовими паличками. Посипаємо зверху натертим вареним яйцем.
Часник очищаємо, промиваємо і пропускаємо через прес.
Отриману кашку наносимо поверх начинки легкими мазками. Знову робимо зверху майонезну сітку.
Формуємо рулет, згортаючи його з одного боку і щільно підтискаючи пальцями. Отриману заготівлю обертаємо харчовою плівкою або фольгою і ставимо в холодильник. Даємо рулету просочитися як мінімум одну годину.
До моменту подачі дістаємо рулет з холодильника, розрізаємо впоперек на невеликі шматочки і викладаємо їх на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з крабовими паличками Рулет з лаваша з огірком