Рулет з лаваша з крабовими паличками, огірком, яйцем, сиром і часником виходить дуже смачним і ароматним! Часник подрібнюємо і розподіляємо його поверх покладеної начинки. Завдяки такій «непомітною» прошарку часник дає делікатну ненав’язливу пікантність. До речі, кількість часнику можна регулювати за власним смаком, адже кому-то може сподобається і більш гострий варіант рулету. Що стосується начинки, то разом з крабовими паличками рекомендуємо використовувати трохи маринованого огірка і болгарського перцю, щоб додати соковитості і хрусткою текстури.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крабові палички – 6 – 7 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірки – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Перець маринований – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 1 гілка

Процес приготування:

Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками, огірком, яйцем, сиром і часником? Лист лаваша розкладаємо на рівній поверхні і розгладжуємо руками.

Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами.

Змішуємо сирну стружку з невеликою кількістю майонезу і отриманою масою змащуємо лист лаваша. Також додатково наносимо тонкий майонезну сітку зверху.

Огірок промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.

Нарізаємо овоч напівпрозорими повздовжніми пластинками.

Крабові палички звільняємо від упаковки і ріжемо на тонкі поздовжні слайсы.

Укладаємо поверх майонезній сітки крабові палички упереміж з огірком.

Яйце відварюємо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо його від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.

Маринований перець злегка обсушуємо і ріжемо тонкими смужками. Розкладаємо їх між огірками і крабовими паличками. Посипаємо зверху натертим вареним яйцем.

Часник очищаємо, промиваємо і пропускаємо через прес.

Отриману кашку наносимо поверх начинки легкими мазками. Знову робимо зверху майонезну сітку.

Формуємо рулет, згортаючи його з одного боку і щільно підтискаючи пальцями. Отриману заготівлю обертаємо харчовою плівкою або фольгою і ставимо в холодильник. Даємо рулету просочитися як мінімум одну годину.

До моменту подачі дістаємо рулет з холодильника, розрізаємо впоперек на невеликі шматочки і викладаємо їх на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з крабовими паличками Рулет з лаваша з огірком