Хочу поділитися неймовірно смачним рецептом холодної закуски, яку часто готую на різні урочистості та гуляння – рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем. Такий рулет виходить ніжним і добре просоченим. Закуска прикрасить святковий стіл і вмить зникне зі столу, тому готуйте відразу подвійну порцію.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш вірменський – 2 аркуша
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Рибні консерви – 1 банка
  • Майонез – 100 гр.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем, курячі яйця попередньо відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці.

Необхідну кількість плавленого сиру також натріть на дрібній тертці.

В невелику миску викладіть необхідну кількість майонезу. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем або пропустіть через прес. Ретельно перемішайте соус до однорідної консистенції.

Пекінську капусту наріжте тонкими смужками.

Скориставшись консервним ножем, відкрийте банку рибних консервів, викладіть її в невелику миску і гарненько розімніть з допомогою виделки.

Візьміть необхідну кількість вірменського лаваша.

Лист вірменського лаваша викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу, а потім змастіть його приготованим соусом, рівномірно розподіливши по всій поверхні лаваша з допомогою силіконової лопатки.

Потім присипте плавленим сиром і половиною подрібненої пекінської капусти.

Зверху викладіть другий лист лавашу.

Подрібнені консерви рівномірно розподіліть по лавашу.

Поверх рибного шару лаваш присипте подрібненими курячими яйцями і другою половиною пекінської капусти. При необхідності посоліть.

Як можна щільніше скрутіть рулет.

Рулет розрізати на дві частини.

Після чого закрутіть рулети в харчову плівку або фольгу і помістіть приблизно на 30 хвилин просочитися в холодильник.

Потім просочений рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем наріжте на порційні шматочки.

Викладіть на тарілку або блюдо для подачі, прикрасьте на свій розсуд і подавайте на стіл.

Насолоджуйтесь неймовірно смачною і соковитою закускою!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з різними начинками