Хочу поділитися неймовірно смачним рецептом холодної закуски, яку часто готую на різні урочистості та гуляння – рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем. Такий рулет виходить ніжним і добре просоченим. Закуска прикрасить святковий стіл і вмить зникне зі столу, тому готуйте відразу подвійну порцію.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш вірменський – 2 аркуша
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Рибні консерви – 1 банка
- Майонез – 100 гр.
- Капуста пекінська – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем, курячі яйця попередньо відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці.
Необхідну кількість плавленого сиру також натріть на дрібній тертці.
В невелику миску викладіть необхідну кількість майонезу. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем або пропустіть через прес. Ретельно перемішайте соус до однорідної консистенції.
Пекінську капусту наріжте тонкими смужками.
Скориставшись консервним ножем, відкрийте банку рибних консервів, викладіть її в невелику миску і гарненько розімніть з допомогою виделки.
Візьміть необхідну кількість вірменського лаваша.
Лист вірменського лаваша викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу, а потім змастіть його приготованим соусом, рівномірно розподіливши по всій поверхні лаваша з допомогою силіконової лопатки.
Потім присипте плавленим сиром і половиною подрібненої пекінської капусти.
Зверху викладіть другий лист лавашу.
Подрібнені консерви рівномірно розподіліть по лавашу.
Поверх рибного шару лаваш присипте подрібненими курячими яйцями і другою половиною пекінської капусти. При необхідності посоліть.
Як можна щільніше скрутіть рулет.
Рулет розрізати на дві частини.
Після чого закрутіть рулети в харчову плівку або фольгу і помістіть приблизно на 30 хвилин просочитися в холодильник.
Потім просочений рулет з лаваша з рибною консервою, сиром і яйцем наріжте на порційні шматочки.
Викладіть на тарілку або блюдо для подачі, прикрасьте на свій розсуд і подавайте на стіл.
Насолоджуйтесь неймовірно смачною і соковитою закускою!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з різними начинками