Свіжі овочі, листовий салат і легка заправка на основі йогурту роблять роли з креветками ситним і апетитним стравою і для святкового столу, і для перекусу на навчанні або роботі. Вони будуть хорошою альтернативою знайомим булочкам і бутербродів. Готуються вони просто і швидко.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш – 1 аркуш
  • Креветки свіжі (очищені) – 130 гр.
  • Сир Пармезан – 40 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Листовий салат – 50 гр.
  • Йогурт – 40 гр.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати рол з лаваша з креветками, відварити в трохи підсоленій воді креветки. Варіть 3-5 хвилин в залежності від того, які у вас креветки.

Відварені креветки відкиньте на друшляк і охолодіть.

Потім очистіть креветки від панцира і кишкової нитки.

У невеликій чашці змішайте вказане в рецепті кількість натурального йогурту, соєвого соусу, солі і будь-яких спецій.

Помідор і огірок промийте і наріжте на тонкі скибочки.

На стільниці розгорніть лист лаваша, розріжте його шматочки для ролів.

На лаваш рівномірно нанесіть половину приготованого соусу.

Потім укладіть на лаваш спочатку листя зеленого салату, зверху їх ломики огірка і помідора.

Останніми розкладіть поверх овочів відварені і очищені креветки.

Начинку посипте натертим на середній тертці сиром і нанесіть решті соус.

Загорніть лаваш з начинкою в акуратні роли.

Приготовані роли можна відразу є. Більше 3 годин роли не зберігайте, інакше лаваш сильно розмокне.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з різними начинками