В даний час можна знайти велику кількість різних простих і швидких рецептів маринованих грибів. Я пропоную приготувати ароматну і ніжну закуску з лиловоногой рядовки на зиму. Маринована рядовка має неймовірний смак, підійде в якості самостійної закуски або може стати складовою цікавого апетитного салату.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рядовка – 2 кг
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Часник 8 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт рядовок лиловоногой маринованої на зиму простий у приготуванні! Добре переберіть рядовки, очистіть від шкірки і ретельно промийте його в холодній проточній воді, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів.

Вимиту рядовки викладіть в глибоку каструлю.

Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть лиловоногую рядовки 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Залийте холодною водою, таким чином, щоб вона повністю покривала гриби. Посоліть і поставте на помірний вогонь.

Зварену рядовки злийте через сито або друшляк. Добре промийте під прохолодною проточною водою.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком і лавровий лист.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть рядовки. Прокип’ятіть близько 15-20 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими скибочками.

Добре вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте їх зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і викладіть часник.

Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. Скориставшись ополоником або шумівкою, щільно розкладіть лиловоногую рядовки по стерильним банкам, а потім заповніть порожні місця ароматним гарячим маринадом.

Обережно, щоб не обпектися, закрутіть гарячі банки стерильними кришками.

Гарячі банки з маринованою лиловоногой рядуванням переверніть догори дном, закутайте махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Потім повністю остиглі банки з маринованою рядуванням перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму