В даний час можна знайти велику кількість різних простих і швидких рецептів маринованих грибів. Я пропоную приготувати ароматну і ніжну закуску з лиловоногой рядовки на зиму. Маринована рядовка має неймовірний смак, підійде в якості самостійної закуски або може стати складовою цікавого апетитного салату.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка – 2 кг
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Часник 8 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт рядовок лиловоногой маринованої на зиму простий у приготуванні! Добре переберіть рядовки, очистіть від шкірки і ретельно промийте його в холодній проточній воді, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів.
Вимиту рядовки викладіть в глибоку каструлю.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть лиловоногую рядовки 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Залийте холодною водою, таким чином, щоб вона повністю покривала гриби. Посоліть і поставте на помірний вогонь.
Зварену рядовки злийте через сито або друшляк. Добре промийте під прохолодною проточною водою.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком і лавровий лист.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть рядовки. Прокип’ятіть близько 15-20 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими скибочками.
Добре вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте їх зручним способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і викладіть часник.
Гарячу каструлю акуратно зніміть з вогню. Скориставшись ополоником або шумівкою, щільно розкладіть лиловоногую рядовки по стерильним банкам, а потім заповніть порожні місця ароматним гарячим маринадом.
Обережно, щоб не обпектися, закрутіть гарячі банки стерильними кришками.
Гарячі банки з маринованою лиловоногой рядуванням переверніть догори дном, закутайте махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Потім повністю остиглі банки з маринованою рядуванням перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму