Рибна солянка з форелі своїми смаком і ситністю ділить першість серед популярних кулешу та борщу. Кислі інгредієнти (лимон, маслини і огірки) вбирає зайвий жир цієї риби і роблять смак солянки насиченим і приємним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 1.3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля порей – 0.5 пучків
- Огірки солоні – 4 шт.
- Оливки – за смаком
- Лимон – за смаком
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Томатна паста – 1 ст.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Прованські трави – за смаком
- Вода – 3.5 л
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати рибну солянку з форелі? Форель почистіть, добре промийте, розріжте плавники, хвіст і голову і зніміть з риби шкіру. Ці частини форелі перекладіть в каструлю для варіння супу.
Потім залийте її чистою водою, доведіть до кипіння і зніміть пінку з поверхні.
У киплячий бульйон насипте за своїм смаком сіль, сухі петрушку з кропом, додати горошини перцю і лаврові листи і варіть бульйон не невеликому вогні протягом 40 хвилин.
Філе форелі і черевце наріжте на невеликі шматочки, вони будуть потрібні пізніше.
Зварений рибний бульйон процідіть на сито і голову з кісточками можете викинути.
В цю каструлю покладіть шматочки філе і черевця.
Залийте їх рибним бульйоном. Якщо частина води википіла при варінні бульйону, долийте трохи чистої води, щоб у вас вийшло солянки на 4 порції. Варіть шматочки форелі на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
Солоні огірки наріжте невеликими брусочками і потушкуйте в огірковому розсолі і окремої посуді протягом 5 хвилин.
Цибулю (цибулю і порей) почистіть, промийте і наріжте маленькими кубиками. Обсмажте цибулю в розігрітому рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
Підготуйте для солянки інші кислі інгредієнти: оливки, лимон і томатну пасту.
До смаженій луку насипте цукор, сіль і покладіть ложку томатної пасти.
Цибулю з томатом перемішайте і пару хвилин посмажте, адже обсмажена томатна паста має кращий смак, ніж сира.
Лимон разом зі шкіркою і оливки (можна взяти чорні і зелені) наріжте на тонкі шматочки.
До цього часу форель вже звариться. Перекладіть її з бульйону шумівкою на окрему тарілку і м’ясо риби відокремити від кісточок.
У киплячий рибний бульйон покладіть обсмажену з томатом цибулю і нарізані оливки. Можете додати маринад від оливок.
Потім у бульйон покладіть шматочки відвареної форелі. Доведіть солянку до кипіння і вимкніть вогонь. Обов’язково зніміть пробу.
Солянка з форелі готова.
Розлийте її в порційні тарілки, покладіть скибочки лимона і можете подавати до обіду.
Смачного!