Горбуша найбільш доступна з усіх видів червоної риби в наших магазинах найчастіше продається замороженою. Щоб в результаті термічної обробки горбуша не вийшла сухою, починайте її готувати, не чекаючи повного розморожування тушки. Солянка з горбуші готується просто і порадує вас своїм ніжним смаком. До такої солянці часто додають трохи будь копченої риби.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе горбуші – 500 гр.
- Салака копчена – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки солоні – 3 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати рибну солянку з горбуші. Першим ділом підготуємо у вказаній в рецепті кількості продукти для цієї рибної солянки.
Шматок горбуші добре промиваємо і відварюємо до готовності в одному літрі чистої води з додаванням запашного перцю горошком. Горбуша буде готова через 25 хвилин від початку кипіння.
Поки горбуша вариться, чистимо картоплини і шикуємо їх на невеликі кубики.
Очищену цибулину обсмажуємо до золотистого кольору в розігрітій олії.
Потім до смаженій луку кладемо томатну пасту і смажимо її протягом 3 хвилин при постійному помішуванні.
Нарізані на кубики солоні огірки тушкуємо в окремій посудині і огірковому розсолі протягом пару хвилин.
Зварену горбушу виймаємо з бульйону, відокремлюємо м’ясо від шкіри і кісточки і поділяємо його виделкою на великі шматочки. Бульйон проціджуємо і доводимо до кипіння в тій же каструлі. Потім перекладаємо до нього картопляні кубики і варимо до готовності.
Коли картопля звариться, перекладаємо в цю каструлю шматочки горбуші і засмажку. Солянку солимо до смаку, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Потім повторно закипілу солянку кладемо шматочки солоних огірків, листочки лавра, варимо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
Солянка з горбуші готова. Даємо їй 20 хвилин настоятися під закритою кришкою і подаємо до столу з скибочками лимона і сметаною.
Смачного!