Сьогодні ми відкриємо вам секрет приготування смачної овочевий солянки з додаванням грибів. Основу солянки складаємо капуста, а доповнюють її такі овочі, як цибулю і моркву. Ще в солянку часто додають помідори, ми ж замінимо їх томатним соусом – вийде нітрохи не гірше. Закривши кілька баночок солянки за нашим рецептом, ви з легкістю можете приготувати суп на її основі, всього лише додавши готову солянку в м’ясний або овочевий бульйон і приправивши його спеціями.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Гриби (варені) – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Морква – 350 гр.
  • Томатний соус – 170 мл
  • Масло соняшникове – 170 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Лавровий лист – 4 – 6 шт.
  • Перець запашний – 6 – 8 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку на зиму без помідор. Капусту промиваємо під проточною водою і тонко шаткуємо за допомогою спеціального ножа.

Потім викладаємо капусту в жароміцний посуд і заливаємо окропом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб з неї вийшла гіркота.

Гриби відварюємо. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Цибулю викладаємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім цибулю перекладаємо в глибоку каструлю.

Моркву викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і пасеруємо 3-4 хвилини, потім відправляємо її в каструлю до цибулі.

З капусти зливаємо воду, акуратно її віджимаємо і кладемо в каструлю до овочів, додаємо рослинне масло, перемішуємо. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо овочі до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 35-40 хвилин.

Після закінчення часу у каструлю додаємо гриби, сіль і цукор, томатний соус, перемішуємо і продовжуємо тушкувати овочі ще 30 хвилин.

Потім в солянку додаємо лавровий лист і перець, перемішуємо, тушкуємо ще 10 хвилин. Після чого в солянку додаємо оцет, ще раз добре перемішуємо овочі і знімаємо каструлю з вогню.

Готову гарячу солянку розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім баночки з солянкою прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Грибний суп Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти Солянка з капусти з грибами