Багатьом відомо, що солянка з сьомги відрізняється особливим ароматом, смаком і насиченістю і є чудовим блюдом і в холодну пору року, і після святкового застілля. Далеко не кожен може дозволити собі приготувати цей суп з цілої риби, тому вам пропонується зварити солянку з хребта, хвоста і голови сьомги і додати два стейка. Готуємо солянку з солоними огірками і каперсами замість маслин, які додадуть солянці приємний пряно-гірчичний смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сьомга суповий набір – 1 шт.
- Стейк сьомги – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Помідори консервовані – 1 банка
- Каперси – за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рибної солянки з сьомгою? Голову, хвіст і хребет сьомги промийте, покладіть в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і поставте варитися. Коли бульйон закипить, зніміть з поверхні усю пінку, покладіть до нього листочки лавра і горошки чорного перцю і поваріть рибу протягом 15 хвилин.
Потім рибу вийміть з бульйону і від кісток виделкою відокремте м’ясо.
Бульйон процідіть на сито або марлю і перелийте назад у цю ж каструлю.
Почистіть моркву і цибулину і подрібніть їх будь-яким способом. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому ці овочі до рум’яного кольору. Потім перекладіть в сковорідку подрібнені і очищені від шкірки консервовані помідори (їх можна замінити томатною пастою), перемішайте і посмажте ще пару хвилин, щоб рідина з сковорідки випарувалася.
повторно киплячий рибний бульйон покладіть нарізану на невеликі кубики картоплю і поваріть його до готовності.
До звареному в бульйоні картоплі покладіть стейки сьомги, нарізані на невеликі шматочки, перекладіть зажарку і нарізані на кубики солоні огірки. Поваріть солянку ще 5 хвилин, що буде достатньо для готовності сьомги.
До кінця готування покладіть в солянку каперси і вимкніть вогонь.
Рибна солянка з сьомгою готова. Дайте їй 20 хвилин настоятися під закритою кришкою.
Потім розлийте солянку в порційні тарілки, покладіть в кожну по скибочці лимона і трохи нарізаної зелені та страву можете подавати до обіду.
Смачного!