Багатьом відомо, що солянка з сьомги відрізняється особливим ароматом, смаком і насиченістю і є чудовим блюдом і в холодну пору року, і після святкового застілля. Далеко не кожен може дозволити собі приготувати цей суп з цілої риби, тому вам пропонується зварити солянку з хребта, хвоста і голови сьомги і додати два стейка. Готуємо солянку з солоними огірками і каперсами замість маслин, які додадуть солянці приємний пряно-гірчичний смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сьомга суповий набір – 1 шт.
  • Стейк сьомги – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Помідори консервовані – 1 банка
  • Каперси – за смаком
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рибної солянки з сьомгою? Голову, хвіст і хребет сьомги промийте, покладіть в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і поставте варитися. Коли бульйон закипить, зніміть з поверхні усю пінку, покладіть до нього листочки лавра і горошки чорного перцю і поваріть рибу протягом 15 хвилин.

Потім рибу вийміть з бульйону і від кісток виделкою відокремте м’ясо.

Бульйон процідіть на сито або марлю і перелийте назад у цю ж каструлю.

Почистіть моркву і цибулину і подрібніть їх будь-яким способом. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому ці овочі до рум’яного кольору. Потім перекладіть в сковорідку подрібнені і очищені від шкірки консервовані помідори (їх можна замінити томатною пастою), перемішайте і посмажте ще пару хвилин, щоб рідина з сковорідки випарувалася.

повторно киплячий рибний бульйон покладіть нарізану на невеликі кубики картоплю і поваріть його до готовності.

До звареному в бульйоні картоплі покладіть стейки сьомги, нарізані на невеликі шматочки, перекладіть зажарку і нарізані на кубики солоні огірки. Поваріть солянку ще 5 хвилин, що буде достатньо для готовності сьомги.

До кінця готування покладіть в солянку каперси і вимкніть вогонь.

Рибна солянка з сьомгою готова. Дайте їй 20 хвилин настоятися під закритою кришкою.

Потім розлийте солянку в порційні тарілки, покладіть в кожну по скибочці лимона і трохи нарізаної зелені та страву можете подавати до обіду.

Смачного!

Рибна солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з картоплею