Салат зі скумбрією і овочами можна з легкістю зробити в домашніх умовах і для цього не потрібно чогось особливого. Склад нашого салату – це свіжі овочі, риба і спеції. Приділивши консервації не більше двох годин, ви зробите смачні і натуральні заготовки на зиму, які набагато смачніше і корисніше магазинних.
Інгредієнти: на 4 л.
- Скумбрія – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 700 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 – 10 шт.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Морква – 1,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
Як почати готувати рибний салат на зиму зі скумбрією? Болгарський перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб він обсохнули від води. Потім перець розрізаємо навпіл, чистимо від плодоніжок і насіння і шаткуємо тонкими півкільцями.
У скумбрії відокремлюємо голову і хвіст, потрошимо і добре промиваємо в проточній воді. Потім нарізаємо невеликими шматочками шириною 3-4 см. і відварюємо в киплячій підсоленій воді 15-20 хвилин. Відварну скумбрію за допомогою шумівки виймаємо з води і залишаємо, щоб вона охолола. Остиглу скумбрію відокремлюємо від кістки.
Моркву чистимо і промиваємо, натираємо на крупно тертці. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Помідори ошпарюємо, чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером. Моркву, цибулю і перець викладаємо в глибоку каструлю, посипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на годину, щоб овочі пустили сік. Потім додаємо в овочі, томатне пюре і рослинне масло, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 35-40 хвилин. За цей час можна підготувати банки: їх промити питною содою і сполоснути водою. Потім простерилізувати зручним способом.
Після того, як овочі потушились, додаємо до них відварну скумбрію, сіль і перець, оцет і добре перемішуємо. Тушкуємо овочі ще 15 хвилин, після чого знімаємо каструлю з салатом з вогню.
Готовий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, щільно закручуємо кришками і перевертаємо банки догори дном. Залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання.
Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат зі скумбрії з помідорами на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати на зиму