Досвідчені господині заготовляють про запас різні закуски і зимові салати. Я хочу поділитися рецептом простого салату без стерилізації. Такий салат, приготований цим способом, виходить ароматною і дуже смачною. Яскрава закуска підійде на будь-який святковий стіл.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Помідори зелені або Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат Донський без стерилізації легко! Ретельно вимийте зелені або бурі помідори і болгарський перець. Помідори наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши плодоніжку. Болгарський перець наріжте дрібно, видаливши серцевину з насінням. Ріпчасту цибулю можна використовувати або червоний. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, наріжте тонкими півкільцями або пір’ям.

Підготовлені інгредієнти складіть в каструлю з товстим дном, а потім додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.

Ретельно перемішайте, після чого влийте необхідну кількість рослинного масла. Накрийте кришкою і залиште приблизно на 30 хвилин, щоб виділився сік.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес. Викладіть його до решти інгредієнтів. Поставте каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте овочі приблизно 35 хвилин, періодично помішуючи. Гострий перець наріжте кільцями, попередньо вимивши його, за бажанням видаліть насіння і відправте до овочів.

Приблизно за 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту. Підготуйте банки, ретельно вимийте їх з харчовою содою або миючим засобом в теплій воді, стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

Стерильні банки повністю заповніть приготовленої закускою, кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі, і добре закрутіть ними гарячі банки з закускою.

Банки з закускою переверніть догори дном, накрийте кухонним рушником і повністю остудіть приблизно за 12 годин. Після чого банки з «Донським» салатом перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Подавайте ароматний салат на стіл.

Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Зелені помідори на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без моркви на зиму Салати з цибулею на зиму