Часто господині не знають, що робити з зеленими помідорами. А адже з них можна приготувати смачний салат із зелених помідорів гострий на зиму. Заготівля виходить пікантною, оригінальною, вона відмінно поєднується з різними стравами, тому сміливо користуйтеся запропонованим рецептом.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори зелені – 2,5 кг
  • Часник – 3 головки
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати гострий салат із зелених помідорів просто! Помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику. Нарізати помідори півкільцями.

Головки часник розібрати на зубчики, очистити їх. Сполоснути часник, дрібно його нарубати.

Перець червоний гострий помити, очистити від насіння і дрібно нарізати.

В окремій великій мисці з’єднати зелені помідори, часник і гострий червоний перець, ретельно все перемішати. Залишити салат на годину, накрити його харчовою плівкою, щоб овочі пустили сік.

Банки і кришки для закочування салату із зелених помідорів гострого стерилізувати. Щільно розкласти салат по підготовленим банкам, банки закатати. Зберігати заготовки в підвалі або льосі до запитання. Дуже смачний і соковитий салат із зелених помідорів гострий готовий!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без кабачків на зиму Салати без моркви на зиму Салати без перцю на зиму