Ще одним фаворитом серед зимових салатів для нашої сім’ї є «Донський» салат з червоними помідорами й огірками. Такий салат чудово поєднується з гарячими м’ясними стравами і чудово прикрасить ваш святковий стіл, нагадавши про яскравих барвах літа.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Морква – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль велика – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Донський з червоними помідорами і огірками на зиму. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, а потім наріжте півкільцями.

Помідори добре вимийте під водою, обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте кільцями.

Огірки ретельно вимийте і обсушіть, обріжте кінчики, а потім наріжте тонкими кружечками.

Морква добре промийте під холодною проточною водою, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для моркви по-корейськи.

Болгарський перець промийте і обсушіть, потім акуратно видаліть серцевину з насінням і наріжте великими шматочками.

Всі овочі з’єднайте в глибокій металевій ємності. Додайте необхідну кількість кухонної солі, цукрового піску, а також мелену паприку, влийте необхідну кількість столового оцту. Залиште приблизно на годину-півтора, щоб виділився овочевий сік. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді, а потім стерилізуйте в духовці або на водяній бані.

Банки заповніть овочевим салатом, попередньо перемішавши. Рівномірно розподіліть залишився овочевий сік. У кожну банку влийте по столовій ложці прожареного рослинного масла. Банки накрийте кришками, а потім покладіть їх у каструлю, на дно якої попередньо пристрельте кухонним рушником.

Налийте теплої води по плечики банок, а потім поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 15-20 хвилин. Акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і добре закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.

банки Переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні приблизно на 12 годин до повного остигання, після чого переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Готовий салат подавайте на стіл як самостійне блюдо або в доповненні з гарячими стравами.

Приємного апетиту!

Овочеві салати на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з огірків, помідорів, цибулі і масла на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати без часнику на зиму Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму