Дунайський салат – це салат із свіжих овочів з додаванням спецій. Для того щоб салат був більш соковитий, після шинкування його необхідно залишити на кілька годин, щоб овочі пустили сік і трохи в ньому промариновались. Завдяки короткому циклу термічної обробки, якому піддається салат, овочі зберігають свої корисні властивості і вітаміни. Кількість рослинної олії ви можете регулювати на свій смак і додати меншу кількість, для того щоб салат вийшов більш легким.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 300 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату Дунайський по ГОСТу на зиму? Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб він обсох від води. Потім розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння, після чого шаткуємо перець тонкою соломкою.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин, щоб він не дратував очі при нарізуванні. Шаткуємо цибулю дрібними кубиками.
Помідори промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води. Потім розрізаємо кожен помідор навпіл і видаляємо плодоніжки. Шаткуємо помідори тонкими півкільцями.
Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці для корейської моркви або шаткуємо дрібною соломкою.
Всі овочі викладаємо у велику каструлю, перемішуємо і залишаємо настоюватися протягом 5-7 годин. За цей час овочі пустять сік, і настоятися в ньому.
Після того, як овочі настоялися, додаємо в них сіль і цукор, оцет і рослинне масло, добре перемішуємо і ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, трохи зменшуємо вогонь і залишаємо варитися протягом 30-35 хвилин, не забуваючи часто помішувати овочі, щоб вони не пригорали до дна каструлі.
По готовності салат знімаємо з вогню і гарячим розкладаємо по стерилізованим банкам. Закручуємо банки прокип’яченими кришками і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салати без часнику на зиму