Салат із гички буряків і простий у приготуванні і сподобається більшості домочадців! Для того, щоб цей простий і корисний салат максимально розкрив свої смакові якості, в процесі приготування постарайтеся використовувати найсвіжішу бадилля. Крім того, після того, як всі інгредієнти будуть з’єднані, перед подачею залиште салат на 10-15 хвилин.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк (з бадиллям) – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з бадилля і буряків. Відокремлюємо бадилля від буряка, все ретельно промиваємо, відокремлюємо черешки.

Черешки необхідно подрібнити, порізавши шматочками, рівними одному сантиметру.

Часник та цибулю очищаємо від шкірки, кріп промиваємо під струменем проточної води.

Цибулину нарізаємо кубиком.

Подрібнений цибулю, відправляємо на сковорідку на дві хвилини.

Тим часом дрібно нарізаємо кріп і часник.

У окремій мисці необхідно з’єднати подрібнений кріп, часник і сметану.

Потім все гарненько перемішуємо.

Бурякові черешки відправляємо до цибулі на сковорідку.

Все обсмажуємо протягом трьох хвилин, не припиняючи помішувати.

На плоску тарілку викладаємо обсмажені цибулю з буряком.

Зверху поливаємо салат двома чайними ложками соусу.

Такий салат буде прекрасним доповненням до страв з м’яса.

Новости