Журавлино-брусничний соус ідеально поєднується з гарячими стравами з птиці, червоного м’яса і навіть фрикадельками. Відмінно доповнить і додасть кисло-солодку родзинку практично будь-якого другого блюда.


Інгредієнти: на 0.6 л.

  • Брусниця – 500 гр.
  • Журавлина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати соус з брусниці та журавлини до м’яса легко! У представленому рецепті можна використовувати, як свіжі ягоди, так і заморожені. Свіжі ягоди слід ретельно промити, прибираючи всі листочки і гілочки, а замороженим, дати час підтанути.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо у відповідну тару і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера. Так само можна використовувати «толкушку» для приготування пюре.

Вийшло пюре перекладаємо в каструлю або сотейник з товстим дном, засипаємо цукром, перемішуємо і ставимо на середній вогонь.

За смаком додаємо чорний перець (варимо адже не варення, перець додасть пікантну гостринку) і варимо протягом 12-15 хвилин, постійно помішуючи.

Готову ягідну суміш перекладаємо на сито і перетираємо з допомогою ложки. Робимо це для того, щоб кісточки і шкірки ягід не потрапили в наш однорідний соус.

Все, що залишилося в ситі – викидаємо.

Однорідну масу перекладаємо в сотейник і кип’ятимо протягом 12-14 хвилин. За цей час, соус придбає густу консистенцію, а саме це нам і потрібно.

Готовий продукт розливаємо в баночки і зберігаємо в холодильнику. Подавати з гарячими стравами. Приємного апетиту!

Новости