Салат із зелених томатів – це проста і смачна заготівля на зиму. Він відмінно підходить до картоплі та іншим гарнірів.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори зелені – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати салат із зелених помідор без стерилізації одне задоволення! Моркву і цибулю очистіть і гарненько вимийте разом з іншими овочами. У перцю вирізати плодоніжку і приберіть насіння.
Натріть моркву з допомогою середньої терки. Перець подрібніть не крупною соломкою. Помідори нарізуйте тонкими пластинами. Цибуля нарізайте півкільцями, великий – можна ще дрібніше.
Складіть всі подрібнені овочі в єдиній тарі, всипте цукор, сіль і масло. Ретельно перемішайте вміст.
Поставте салат в жароміцної формі на великий вогонь і закип’ятити, помішуючи. Зменшіть вогонь і варіть салат ще 20 хвилин, помішуючи овочі періодами. За 5 хвилин до закінчення готування влийте оцет і розмішайте. В цей час підготуйте банки: вимийте їх і стерилізуйте з кришками.
Готовий гарячий салат розкладайте по банкам і закручуйте кришками. В перевернутому вигляді поставте їх у затишне місце в кімнаті і накрийте ковдрою на ніч (6 годин).
Приємного апетиту!
Зелені помідори на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з моркви на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з помідорів, перцю і цибулі