Овочеві закуски на зиму ідеальні для подачі до м’ясних страв. Заготівля з зелених помідорів і огірків порадує вас своєю легкою кислинкою та приємним річним смаком в будь-який час року.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 5 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 4 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату із зелених помідорів і огірків на зиму. Зелені помідори ретельно промиваємо, видаляємо хвостики.
Чисті помідори нарізаємо тонкими кружечками.
Вибираємо свіжі і міцні огірки. Отмачиваем в холодній воді і промиваємо.
Огірок теж нарізаємо тонкими кружечками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пір’ям.
В глибокій посуді з’єднуємо помідори, огірки і цибулю, солимо, перемішуємо і наполягаємо 1-2 години. Після цього злегка виживаємо овочі і зливаємо сік.
Дрібно ріжемо болгарський перець, подрібнюємо зубчики часнику.
Подрібнюємо петрушку і з’єднуємо її з перцем і часником.
Всі інгредієнти перешкодимо в каструлю, додаємо цукор, каррі і оцет. Перемішуємо і ставимо на помірний вогонь.
Доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин.
Готовий салат розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Овочеві салати на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з перцю в томаті на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму