Салат із зелених помідор, рецепт приготування яких представлений вашій увазі, стане чудовою як повсякденного, так і святкового закускою, оскільки це блюдо ідеально поєднується і з шашликами, і картопляним пюре, і будь-якими іншими м’ясними стравами і гарнірами. Салат із зелених помідорів виходить легким і ніжним, а завдяки своєму яскравому забарвленню, користується великою популярністю у господинь.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Помідори зелені – 3 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат із зелених помідорів на зиму пальчики оближеш, в першу чергу томати необхідно ретельно промити, видалити плодоніжки, а потім нарізати їх скибочками.

Цибулю треба очистити і нарізати або півкільцями або четвертинками.

Наступний крок – миємо та очищаємо від шкірки моркву, а потім натираємо її на тертці.

Потім беремо велику ємність і змішуємо в неї подрібнені томати, морква і цибуля. Все солимо. Отриману масу потрібно накрити і залишити в прохолодному місці на 10 годин. Протягом цього часу перемішуйте овочі для того, щоб розсіл розподілявся рівномірно.

В окремій каструлі з’єднуємо рослинне масло, оцет і цукор, все перемішуємо, після чого відправляємо на вогонь і після закипання варимо протягом трьох хвилин. Далі вміст каструлі виливаємо в ємність з подрібненими овочами. Отриману масу варимо на повільному вогні протягом півгодини.

Розкладаємо овочеву суміш в стерилізовані банки до самого верху і закатуємо кришками. Потім перевертаємо заготовки догори дном і закутуємо щільним ковдрою до повного охолодження вмісту банок.

Гострий салат з помідорів на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, моркви і цибулі Салат із зелених помідорів на зиму Салати без перцю на зиму Салати з помідорів на зиму