Салат із зелених помідор, рецепт приготування яких представлений вашій увазі, стане чудовою як повсякденного, так і святкового закускою, оскільки це блюдо ідеально поєднується і з шашликами, і картопляним пюре, і будь-якими іншими м’ясними стравами і гарнірами. Салат із зелених помідорів виходить легким і ніжним, а завдяки своєму яскравому забарвленню, користується великою популярністю у господинь.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори зелені – 3 кг
- Морква – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 300 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат із зелених помідорів на зиму пальчики оближеш, в першу чергу томати необхідно ретельно промити, видалити плодоніжки, а потім нарізати їх скибочками.
Цибулю треба очистити і нарізати або півкільцями або четвертинками.
Наступний крок – миємо та очищаємо від шкірки моркву, а потім натираємо її на тертці.
Потім беремо велику ємність і змішуємо в неї подрібнені томати, морква і цибуля. Все солимо. Отриману масу потрібно накрити і залишити в прохолодному місці на 10 годин. Протягом цього часу перемішуйте овочі для того, щоб розсіл розподілявся рівномірно.
В окремій каструлі з’єднуємо рослинне масло, оцет і цукор, все перемішуємо, після чого відправляємо на вогонь і після закипання варимо протягом трьох хвилин. Далі вміст каструлі виливаємо в ємність з подрібненими овочами. Отриману масу варимо на повільному вогні протягом півгодини.
Розкладаємо овочеву суміш в стерилізовані банки до самого верху і закатуємо кришками. Потім перевертаємо заготовки догори дном і закутуємо щільним ковдрою до повного охолодження вмісту банок.
Гострий салат з помідорів на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, моркви і цибулі Салат із зелених помідорів на зиму Салати без перцю на зиму Салати з помідорів на зиму