Рекомендую приготувати ароматний салат із зелених помідорів по-грузинськи. Салат виходить пікантним з прекрасним запахом і смаком. Любителі гострих, яскравих і пряних страв обов’язково оцінять салат із зелених помідорів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- зелені Помідори – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Базилік свіжий – за смаком
- Кінза – за смаком
- Селера – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.25 ч. л.
- Майоран – 0.25 ч. л.
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – 15 гр.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату із зелених помідорів по-грузинськи? Першим ділом приготуйте необхідні інгредієнти. Зелені помідори, болгарський перець, зелень селери, кінзи і базиліку ретельно промийте і просушіть. Зелені помідори наріжте півкільцями, попередньо вирізавши плодоніжку. Викладіть в ємність, в якій будете готувати салат.
Болгарський перець наріжте тонкими півкільцями, попередньо очистивши від насіння і серцевини. Викладіть поверх зелених помідорів.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями, додайте до решти нарізаним інгредієнтів.
Зелень кінзи, базиліка і селери дрібно наріжте гострим ножем і відправте в ємність. Посоліть і додайте гострий перець за смаком. Потім всипте уцхо-сунелі, зерна коріандру і майоран. Ретельно перемішайте.
Влийте столовий оцет і рослинне масло, ретельно перемішайте, покладіть лавровий лист, накрийте кришкою або тарілкою меншого діаметра, а зверху додайте гніт, і залиште при кімнатній температурі на 2 дні.
Потім перемістіть салат в холодильник і через тиждень можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Новости