Такий салат стане частим гостем на вашому столі, якщо його приготувати згідно з рецептом. Готується салат із зелених помідорів молочної стиглості або з бурих, які мають свою родзинку смаку, на відміну від червоних. Ті помідори, які тільки зав’язалися, для салату не підходять. Набір інгредієнтів для салату мінімальний, а кількість солі і цукру можна змінити за своїм бажанням і смаком. Зелень для салату можна використовувати заморожену.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат із зелених помідорів швидкого приготування просто! Добре помийте зелені помідори для приготування салату. Потім наріжте їх на шматочки довільного розміру і форми. Покладіть нарізані помідори в посуд для засолювання: каструлю, миску або пластиковий контейнер.
Головку часнику очистіть від лушпиння і зубки дрібно наріжте. Можете подрібнити їх часникодавку. Перекладіть часник до помідорів.
Кріп і петрушку промийте, дрібно наріжте і перекладіть до помідорів. За смаком можете нарізати стручок гострого перцю.
Посипте салат сіллю і перцем і залиште на 30 хвилин, щоб помідори дали свій сік. Потім додайте оцет і рослинне масло і добре перемішайте салат. Посуд закрийте щільно кришкою і поставте на дві доби в холодильник. За цей час помідори просолятся, просочаться ароматом зелені і часнику. Їх можна подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Гострий салат з помідорів на зиму Гострі салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без моркви на зиму