Рецептів заготовок з овочів багато не буває. Особливо якщо це салати, які в потрібний момент потрібно просто відкрити і можна відразу подавати на стіл. Даний салат із зелених помідорів містить також і моркву і перець і томатну пасту – справжній калейдоскоп у банку. Цікавий момент – чим довше настоюється салат в загорнених банках, тим смачніше стає, так як можлива гіркоту зелених помідорів йде з часом. Рекомендується вживати заготовку в їжу не раніше, ніж через пару місяців після закатування.
Інгредієнти: на 4.5 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Масло соняшникове – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Томатна паста – 200 гр.
Процес приготування:
Як приготувати салат із зелених помідорів з томатною пастою на зиму? Помідори, морква, перець солодкий промиваємо й обсушуємо. Помідори нарізаємо на частини, слід від плодоніжки вирізаємо. Шматочки помідорів складаємо у велику миску і посипаємо сіллю, ретельно перемішуємо руками і даємо постояти дві години при кімнатній температурі. Моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними шматочками. Перець солодкий чистимо від насіння, м’якоть нарізаємо на шматочки пропорційно з морквою. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими часточками. Настоявшиеся з сіллю зелені помідори віджимаємо руками від зайвої рідини і поміщаємо в таз для варіння салату. Додаємо до помідорів підготовлену моркву, перець і ріпчасту цибулю.
До овочевої суміші додаємо цукровий пісок, олію і оцет. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння і варимо протягом двадцяти хвилин. Періодично помішуємо для рівномірної температурної обробки і щоб уникнути пригорання.
Додаємо томатну пасту, перемішуємо і варимо ще двадцять хвилин.
Банки і кришки попередньо стерилізуємо і просушуємо. У підготовлені банки фасуємо гарячий салат і відразу закатуємо кришками. Закатані банки перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повільно охолонути. Після охолодження прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати з цибулею на зиму