Кубанський салат – популярна закуска, яку люблять господині за простоту виконання і велика кількість овочів. Щоб зберегти корисні властивості, салат не потрібно стерилізувати, він прекрасно зберігається після вкрай легкої термічної обробки.
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Сіль – 5 ч. л.
- Масло олію – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Кубанський без стерилізації на зиму. Овочі вимити і почистити. Моркву нарізати соломкою.
Огірки порізати кубиками або соломкою. Перець почистити від насіння і також нашаткувати соломкою.
Капусту дрібно нарізати тонкою соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями.
Щільні помідори нарізати часточками крупно.
Змішати всі овочі в каструлі, влити рослинне масло, додати цукровий пісок і сіль, оцет, перемішати і залишити настоюватися протягом 1 години.
Встановити каструлю з салатною сумішшю на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшити, варити салат на слабкому вогні 10 хв.
Розкласти салат по чистим простерилизованным банкам, закрити герметично прокип’яченими кришками. Перевернути, укутати. Дати постояти 1 добу для плавного остигання.
Приємного апетиту!
Салат з капусти і помідорів на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з капусти, огірків і перцю на зиму Салат з огірків, перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат Кубанський