Кубанський салат – популярна закуска, яку люблять господині за простоту виконання і велика кількість овочів. Щоб зберегти корисні властивості, салат не потрібно стерилізувати, він прекрасно зберігається після вкрай легкої термічної обробки.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Масло олію – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Кубанський без стерилізації на зиму. Овочі вимити і почистити. Моркву нарізати соломкою.

Огірки порізати кубиками або соломкою. Перець почистити від насіння і також нашаткувати соломкою.

Капусту дрібно нарізати тонкою соломкою.

Цибулю нарізати півкільцями.

Щільні помідори нарізати часточками крупно.

Змішати всі овочі в каструлі, влити рослинне масло, додати цукровий пісок і сіль, оцет, перемішати і залишити настоюватися протягом 1 години.

Встановити каструлю з салатною сумішшю на середній вогонь. Після закипання вогонь зменшити, варити салат на слабкому вогні 10 хв.

Розкласти салат по чистим простерилизованным банкам, закрити герметично прокип’яченими кришками. Перевернути, укутати. Дати постояти 1 добу для плавного остигання.

Приємного апетиту!

Салат з капусти і помідорів на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з капусти, огірків і перцю на зиму Салат з огірків, перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат Кубанський