Свіжий хрусткий салат з капусти, моркви, болгарського перцю і ріпчастої цибулі – це відмінна ідея консервації овочів на зиму. Овочі пару днів маринуються у власному соку з додаванням солі, рослинної олії і оцту, потім ми розкладаємо їх по банках, закручуємо і прибираємо на зберігання. Єдина умова – салат повинен зберігатися в холодильнику або льосі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.

Процес приготування:

Для приготування кубанського салату з капустою і перцем болгарським на зиму краще всього вибрати пізню хрустку капусту, так як молода капуста не підлягає тривалому зберіганню і більш м’яка по консистенції. Капусту добре промиваємо під проточною водою і тонко шаткуємо за допомогою спеціального ножа. Викладаємо капусту в глибоку миску, додаємо столову ложку солі і добре перемішуємо капусту, приминаючи її руками, щоб виділився сік.

Потім капусту додаємо цукор, оцет і лавровий лист з перцем, добре перемішуємо і залишаємо настоятися.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи або шаткуємо тонкими брусочками. Викладаємо моркву в глибоку миску, додаємо столову ложку солі і добре проминаем руками.

Болгарський перець промиваємо, даємо трохи обсохнути на кухонному рушнику, чистимо від плодоніжок і насіння, нарізаємо тонкими півкільцями, додаємо сіль і також проминаем руками.

великий емальований таз викладаємо капусту, потім шар моркви, перцю, завершальний шар – нашатковану тонкими півкільцями цибулю. Поливаємо овочі рослинним маслом і ретельно перемішуємо, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Потім розкладаємо салат по банкам, не укладаючи його щільно, ставимо банки в ємність, на випадок якщо буде підтікати овочевий сік і прикриваємо банки блюдцем. Залишаємо салат на 2 діб при кімнатній температурі, щоб відбувся процес закваски, а овочі добре промариновались. Через деякий час закриваємо банки з салатом кришками і прибираємо на зберігання в холодильник або льох.

Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з капусти, моркви і цибулі на зиму Салат з моркви на зиму Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з капусти на зиму