Мисливський салат з огірками складається з таких сезонних овочів як білокачанна капуста і болгарський перець, стиглі й зелені помідори, морква і цибуля. Нарізані невеликими шматочками і заправлені невеликою кількістю спецій і рослинного масла, соковиті овочі в процесі приготування виділяють велику кількість соку, в якому потім і маринуються. В результаті у нас виходить смачний і соковитий овочевий салат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори зелені – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лавровий лист – 4 – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 150 – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат Мисливський з огірками на зиму, моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими брусочками або натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Викладаємо моркву в глибокий емальований таз.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваючи і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин, щоб при шатківниці він не дратував очі. Потім шаткуємо його тонкими півкільцями. Червоні помідори промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки. Потім ріжемо їх на шматочки і викладаємо в таз зверху на цибулю.

і гострий Перець болгарський промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Шаткуємо його тонкою соломкою і викладаємо в таз.

Наступним шаром викладаємо промиту і нашатковану білокачанну капусту тонкою соломкою. Потім нарізані на часточки зелені помідори.

Останнім йде шар нарізаних півкільцями огірків.

Ставимо миску з салатом на середній вогонь і тушкуємо близько 25-30 хвилин, поки овочі не пустять сік.

Потім в салат додаємо рослинне масло, сіль, лавровий лист, цукор і перець горошком. Добре перемішуємо всі інгредієнти і доводимо овочі до закипання. Не забуваємо часто помішувати салат, щоб овочі рівномірно в ньому прогрівалися. Тушкуємо їх на середньому вогні близько 10 хвилин.

Через деякий час в салат додаємо оцет, добре перемішуємо і проварюємо на інтенсивному вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи, після чого знімаємо з вогню.

Готовий гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо салат до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо баночки з салатом в темне прохолодне місце на зберігання, де салат може зберігатися всю зиму.

Салат з капусти з овочами на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з огірків, помідорів, цибулі і масла на зиму Салат з огірків, цибулі та моркви на зиму Салат Мисливський Салати з цибулею на зиму Салати у власному соку на зиму