Щоб приготувати смачний салат на зиму не обов’язково використовувати якісь дорогі продукти. Я хочу запропонувати і настійно порекомендувати вам «Осінній» салат з капустою. Закуска виходить досить апетитною і дуже соковитою. Такий салат чудово прикрасить будь-сімейне свято.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Морква – 1 кг
  • Капуста білокачанна – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет яблучний 6% – 300 мл
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати Осінній салат з капустою на зиму легко! З капусти зніміть зіпсовані і непридатні для вживання листочки, а потім нашаткуйте капусту спеціальної шатківницею або наріжте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа. Нашатковану капусту викладіть в глибоку ємність.

Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть ножем або овочечисткою. Очищену моркву натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для корейської моркви. Натерту моркву відправте в ємність до капусти.

Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть, а потім наріжте невеликими шматочками, попередньо видаливши серцевину з насінням і промивши його. Нарізаний болгарський перець відправте до решти інгредієнтів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і відправте його до інших овочів.

Утрамбуйте овочі і залиште на деякий час.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і солі, а також влийте воду, необхідну кількість рослинної олії і яблучного оцту.

Надіньте рукавички одноразові і ретельно перемішайте овочевий салат руками. Прикрийте кришкою або чистим кухонним рушником і залиште приблизно на дві години, щоб виділився овочевий сік.

Тим часом підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою або миючим засобом, а потім стерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом. Стерильні банки заповнити приготованим овочевим салатом. А потім рівномірно розподіліть сік, що залишився.

Банки з салатом накрийте стерильними кришками, а потім помістіть їх в глибоку велику каструлю, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, а потім поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують банки з салатом приблизно 25-30 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште в такому стані приблизно на 12 годин до повного охолодження. Потім перемістіть охолоджені банки з салатом в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з капусти, моркви та цибулі на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму