Любителям овочевих салатів з капусти з задоволенням хочу порекомендувати смачний соковитий салат «Осінній» з капустою, перцем, морквою на зиму. Ароматний, соковитий салат добре зберігається, відмінно підійде до будь-яких гарячих страв і стане чудовим варіантом для тих людей, хто не вживає в їжу м’ясні продукти.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Капуста білокачанна – 2,5 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 750 гр.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 180 мл
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 180 гр.

Процес приготування:

Готувати осінній салат з капустою, перцем, морквою на зиму легко! Перш за все, візьміть необхідну кількість капусти і дрібно нашаткуйте з допомогою спеціальної шатківниці або скористайтеся гострим ножем. Подрібнену капусту викладіть в глибоку металевий посуд.

Болгарський перець ретельно вимийте, а потім обсушіть і наріжте його дрібним кубиком, попередньо видаливши серцевину з насінням і промивши його.

Морква добре вимийте в холодній воді, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, а потім наріжте дрібними кубиками так само, як і болгарський перець.

Підготовлені овочі викладіть в миску з капустою.

Ретельно перемішайте овочі.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, солі, столового оцту і рослинного масла. Знову добре перемішайте овочі.

Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з миючим засобом або харчовою содою. Потім стерилізуйте їх на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Готовий салат розкладіть по стерильним банкам, і накрийте стерильними кришками.

Банки з осіннім салатом помістіть у велику каструлю, на дно якої застеліть кухонним рушником.

Налийте теплої води по плечики банок, поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і стерилізуйте банки з яскравим ароматним салатом 20 хвилин пів-літрові банки, 25 хвилин літрові банки.

Після чого акуратно вийміть гарячі банки з каструлі і добре закрутіть стерильними кришками.

Банки c осіннім салатом переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою, а потім залиште до повного охолодження в такому стані на 12 годин.

Після повного охолодження, переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з капусти з овочами на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салати без часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму