Салат «Соняшник» популярний не тільки на пострадянському просторі, його також люблять і в країнах Європи. Салат готують з простого набору продуктів, курки, грибів, яєць і сиру, часто додають моркву і кукурудзу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка (м’якоть) – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Майонез – 300 мл
  • Сіль – за смаком
  • Маслини – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати салат «Соняшник» з куркою, грибами, сиром і чіпсами легко! Гриби помийте, наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до готовності, наприкінці посоліть за смаком.

Сир натріть на тертці.

Курку відварити в трохи підсоленій воді, остудіть і розберіть на волокна.

Яйця відваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи, розділити на білки і жовтки. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою.

На плоске блюдо викладіть шар з курячого м’яса, змащуємо його майонезом, потім покладіть обсмажені гриби, знову майонез. Третій шар зробіть з білків і майонезу. Потім викладіть тертий сир, його змастіть майонезом. Зверху посипте салат подрібненим жовтком.

Пелюстки соняшника будуть імітувати чіпси, розкладіть їх по колу, як насіння будуть виступати половинки маслин, розкладіть їх по всьому салату. Дуже гарний і смачний салат «Соняшник» готовий.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з курячою грудкою і грибами Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салат зі смаженими грибами і куркою Салати з куркою