Крім того, що печінка тріски – це дуже корисний продукт, багатий Омегою-3 і вітаміни D, K, A, він ще чудово проявляє свій смак у різноманітних салатах. Не став винятком і салат «Соняшник», його рибний варіант здивує і порадує вас своїм незвичайним смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печінка тріски – 400 гр.
- Маслини – 110 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Майонез – за смаком
- Чіпси – 50 – 60 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Готувати салат «Соняшник» з печінкою тріски легко! Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на невеликій кількості соняшникової олії до золотистого кольору.
Яйця зваріть круто, остудіть в холодній воді, потім очистіть від шкаралупи. Розділіть на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, жовтки подрібніть в крихту.
Картоплю відваріть до готовності, очистіть і натріть на крупній тертці. Візьміть велике блюдо, першим шаром викладіть на нього тертий картопля, розрівняйте і змастіть майонезом.
Печінка тріски перекладіть на тарілку і розімніть її виделкою. Другим шаром викладіть печінку тески і обсмажену цибулю, попередньо можна змішати ці інгредієнти. Зверху на шарі зробіть майонезну сітку.
Потім по черзі покладіть шар тертого білка і майонезу, після нього подрібнений жовток.
На шар з жовтком нанесіть велику майонезну сітку, в кожен квадратик покладіть половинку маслини – у вас вийде серцевина соняшника. Салат поставте на просочення на 30-60 хвилин. Потім по колу розкладіть чіпси і салат «Соняшник» готовий для подачі на стіл.
Приємного апетиту!
Новости