Крім того, що печінка тріски – це дуже корисний продукт, багатий Омегою-3 і вітаміни D, K, A, він ще чудово проявляє свій смак у різноманітних салатах. Не став винятком і салат «Соняшник», його рибний варіант здивує і порадує вас своїм незвичайним смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печінка тріски – 400 гр.
  • Маслини – 110 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Майонез – за смаком
  • Чіпси – 50 – 60 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Готувати салат «Соняшник» з печінкою тріски легко! Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на невеликій кількості соняшникової олії до золотистого кольору.

Яйця зваріть круто, остудіть в холодній воді, потім очистіть від шкаралупи. Розділіть на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці, жовтки подрібніть в крихту.

Картоплю відваріть до готовності, очистіть і натріть на крупній тертці. Візьміть велике блюдо, першим шаром викладіть на нього тертий картопля, розрівняйте і змастіть майонезом.

Печінка тріски перекладіть на тарілку і розімніть її виделкою. Другим шаром викладіть печінку тески і обсмажену цибулю, попередньо можна змішати ці інгредієнти. Зверху на шарі зробіть майонезну сітку.

Потім по черзі покладіть шар тертого білка і майонезу, після нього подрібнений жовток.

На шар з жовтком нанесіть велику майонезну сітку, в кожен квадратик покладіть половинку маслини – у вас вийде серцевина соняшника. Салат поставте на просочення на 30-60 хвилин. Потім по колу розкладіть чіпси і салат «Соняшник» готовий для подачі на стіл.

Приємного апетиту!

Новости