Вашій увазі пропонується найпростіший рецепт класичного Цезаря. Цей салат можна приготувати і для свята, і для повсякденного меню. Готуємо з курячою грудкою. Гірчичну заправку зробимо своїми руками.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Білий хліб – 3 – 4 л.
  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Сир Пармезан – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Вустерський соус – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат Цезар класичний, скибочки білого хліба поріжте на шматочки розміром приблизно 1х1 див. Часник почистіть і наріжте на тонкі пластинки. Розігрійте в сковороді оливкове масло і посмажте в ньому пластинки часнику. Потім у цьому ароматизованих маслі обсмажте до золотистого кольору кубики білого хліба.

Курячу грудку промийте холодною водою, обсушити серветкою, посипте сіллю і перцем і обсмажте з обох боків до готовності, тільки м’ясо не пережарьте, щоб не стало сухим. Потім грудку остудіть і наріжте на шматочки будь-якого розміру – або маленькі, або середні, як подобається.

Для приготування салатної заправки в чашу блендера розбийте одне яйце, додайте подрібнений зубок часнику, потрібну кількість діжонської (можна будь-який) гірчиці і вустерського соусу.

Збийте все протягом 2-3 хвилин на самій великій швидкості приладу. У вас вийде соус, схожий на майонез, тільки більш рідкий.

Пекінську капусту промийте, видаліть зайву вологу і м’які частини листків нарвете на великі шматочки. Капусту покладіть в салатницю, полийте приготованим соусом і перемішайте. Потім покладіть в салат нарізати курячу грудку, додайте невелику кількість подрібненого на дрібній тертці «Пармезану», ще раз полийте соусом і перемішайте.

Салат перекладіть на одне велике блюдо і посипте зверху хрусткими грінками. Декоруйте цей салат тоненькими скибочками сиру і подайте до столу.

Приємного апетиту!

ПП салат «Цезар» дієтичний Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без помідорів Салат «Цезар» з курячою грудкою Салат «Цезар» з пекінською капустою Салат «Цезар» на Новий рік