Як не дивно, але до римського імператора цей салат не має ніякого відношення. Придуманий він був у мексиканській Тіхуані італійцем Цезарем Кардіні, якому на швидку руку довелося годувати гостей свого ресторану. А під руку йому тоді попався білий хліб і листя салату. З тих пір пройшло вже багато років, а Цезар продовжує обростати все новими і новими рецептами, сьогодні ми приготуємо її з копченою курячою грудкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Салат Романо – 100 гр.
  • Багет – 1 шт.
  • Куряча грудка копчена – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Вустерський соус – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат Цезар з копченою курячою грудкою. Зріжте скориночку багета, м’якоть наріжте кубиками. Часник роздушіть плоскою стороною ножа. У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть часник, обсмажте його і приберіть зі сковороди, потім викладіть хліб і обсмажте його до золотистого кольору.

Філе копченої курки наріжте тонкими слайсами.

Сир дрібно натріть на тертці.

Приготуйте заправку. Опустіть куряче яйце в киплячу воду на 1 хвилину, потім розбийте його в миску. Додайте оливкову олію, вустерширський соус, сіль, перець і лимонний сік, збийте до однорідного стану.

Листя салату помийте і обсушіть, порвіть руками на великі шматки. Помідори черрі наріжте часточками.

На блюдо в довільному порядку викладіть листя салату, помідори і куряче філе, полити все соусом. Потім викладіть сухарики і посипте тертим сиром. Чудовий салат Цезар готовий.

Приємного апетиту!

Правильний салат «Цезар» Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» з курячою грудкою Салат «Цезар» на Новий рік