Як не дивно, але до римського імператора цей салат не має ніякого відношення. Придуманий він був у мексиканській Тіхуані італійцем Цезарем Кардіні, якому на швидку руку довелося годувати гостей свого ресторану. А під руку йому тоді попався білий хліб і листя салату. З тих пір пройшло вже багато років, а Цезар продовжує обростати все новими і новими рецептами, сьогодні ми приготуємо її з копченою курячою грудкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Салат Романо – 100 гр.
- Багет – 1 шт.
- Куряча грудка копчена – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Вустерський соус – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат Цезар з копченою курячою грудкою. Зріжте скориночку багета, м’якоть наріжте кубиками. Часник роздушіть плоскою стороною ножа. У сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть часник, обсмажте його і приберіть зі сковороди, потім викладіть хліб і обсмажте його до золотистого кольору.
Філе копченої курки наріжте тонкими слайсами.
Сир дрібно натріть на тертці.
Приготуйте заправку. Опустіть куряче яйце в киплячу воду на 1 хвилину, потім розбийте його в миску. Додайте оливкову олію, вустерширський соус, сіль, перець і лимонний сік, збийте до однорідного стану.
Листя салату помийте і обсушіть, порвіть руками на великі шматки. Помідори черрі наріжте часточками.
На блюдо в довільному порядку викладіть листя салату, помідори і куряче філе, полити все соусом. Потім викладіть сухарики і посипте тертим сиром. Чудовий салат Цезар готовий.
Приємного апетиту!
Правильний салат «Цезар» Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» з курячою грудкою Салат «Цезар» на Новий рік