Цезар з креветками останнім часом набирає популярності і стає таким же популярним, як і класична версія даного салату. Страва, приготована за цим рецептом, виходить легким, пікантним, ситним і оригінальним. Цезар з креветками і помідорами черрі подарує витонченість і вишуканість святкового столу.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Креветки тигрові – 10 шт.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Салат Романо – 1 пучок
- Часник – 1 зуб.
- Багет – 3 скибочки
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Мед – 0.5 ст. л.
- Яйце перепелине – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для заправки: –
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Анчоуси – 4 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат Цезар з креветками і помідорами черрі просто! Розморожені креветки промиваємо, потім очищаємо. Викладаємо морепродукти в глибоку миску, додаємо до них сіль і перець за смаком, лимонний сік, мед і 1 столову ложку оливкової олії. Креветки перемішуємо з маринадом і залишаємо на 30 хвилин.
Відварюємо перепелині яйця і охолодити. Потім їх необхідно розрізати на половинки.
В окремій ємності змішуємо 2 столові ложки оливкової олії і пропущений через прес зубчик часнику. Далі є два варіанти: залишити масло для настоювання протягом півгодини або можна надіслати цю суміш в мікрохвильову піч приблизно на 30 секунд. При нагріванні оливкова олія швидко вбере в себе часниковий аромат. Після цього часник необхідно вийняти з олії.
Скибочки багета нарізаємо невеликими кубиками.
Підготовлене масло відправляємо на сковороду, розігріваємо її і обсмажуємо кубики багета до рум’яного кольору.
Приготуємо заправку для салату. Зубчик часнику натираємо на дрібній тертці (можна пропустити через прес). Філе анчоусів розтираємо виделкою в однорідну пасту. В зручну ємність відправляємо жовток, додаємо до нього лимонний сік, дрібку солі і трохи перцю. Починаємо збивати, поступово вводячи 2 столових ложки оливкової олії. Коли збита маса буде нагадувати майонез по консистенції, додаємо в неї підготовлені часник і філе анчоусів. Все перемішуємо. Пробуйте заправку, вона повинна бути з кислинкою і мати пікантний смак.
Листя салату промиваємо, обсушуємо, потім рвемо руками і викладаємо на тарілки. Поливаємо листя приготовленої заправкою.
До цього часу креветки вже досить промаринуются. Далі їх необхідно обсмажити з двох сторін до готовності. За час обсмажування кожної сторони займе приблизно 2-3 хвилини.
Помідори черрі промиваємо і розрізаємо на четвертинки.
Натираємо на тертці сир.
Продовжуємо оформляти салат. Теплі креветки і сухарики викладаємо на салатні листя.
Потім доповнюємо блюдо яскравими часточками черрі і половинками перепелиних яєць.
Залишився останній крок – поливаємо готовий салат пікантною заправкою і посипаємо тертим сиром. Такий салат не вимагає настоювання, подавайте його відразу до столу.
Приємного вам апетиту!
ПП салат «Цезар» з креветками Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат з креветками та перепелиними яйцями Салат з креветками, помідорами чері та сиром Салат Цезар Салати з креветками