Класичний салат Цезар не включає в свій склад ні м’яса, ні риби, ні морепродуктів. Креветки – багатий білками продукт, який можна вживати в їжу як самостійно, так і в складі, наприклад, салату. Я рекомендую приготувати салат Цезар з креветками. Салат, незважаючи на велику кількість зелені, виходить досить калорійним.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Листовий салат – 1 пучок
- Сир – 50 гр.
- Креветки заморожені – 300 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Для маринаду: –
- Мед – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для грінок: –
- Батон – 150 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Прованські трави – за бажанням
- Для соусу: –
- Діжонська гірчиця – 0.25 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 20 мл
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 40 мл
- Вустерський соус – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат Цезар з креветками? Візьміть пачку очищених креветок. Розморозьте їх в друшляку. Зайва рідина стече. У невеликій мисці приготуйте маринад. Змішайте мед, лимонний сік, оливкова олія, сіль і суміш перців. Добре перемішайте і залийте маринадом креветки. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
Часник очистіть і дрібно наріжте, залийте рослинним маслом і залиште настоюватися на півгодини.
Батон наріжте на кубики середньої величини. Деко застеліть пергаментом, викладіть нарізаний батон та підсушіть в добре розігрітій духовці. Гарячі сухарики натріть часником і посипте невеликою кількістю прованських трав.
Злийте маринад з креветок і викладіть їх на добре розігріту сковороду без масла. Обсмажте з двох боків до рум’яності протягом декількох хвилин.
Яйце відваріть «всмятку», почистіть і вийміть жовток. Жовток розімніть блендером, додайте гірчицю, лимонний сік, поступово додайте суміш часникового і оливкової олії, продовжуючи збивати блендером до стану рідкого майонезу. Посоліть і додайте вустерський соус. Перемішайте.
Поки маринуються креветки, і настоюється часникова олія, листя салату покладіть на 20 хвилин у холодну воду. Обсушіть салатні листя, порвіть руками на невеликі шматочки, викладіть на блюдо. Збризніть невеликою кількістю соусу.
Зверху викладіть остиглі обсмажені креветки. Збризніть соусом.
Зверху потріть сир на дрібній тертці.
Викладіть ароматні сухарики. Збризніть соусом.
Помідор добре помийте. Наріжте дрібним кубиком і викладіть поверх сухариків.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з креветками і сухариками Салат «Цезар» на Новий рік Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, яйцем і сиром Салат Цезар