Немає межі досконалості кулінарного майстерності. Всім хочеться готувати страви, які будуть нічим не гірше їх ресторанних аналогів, це зробити дуже просто, якщо слідувати нашим покроковим рецептами. Основою для салату «Цезар» і головним інгредієнтом, який відповідає за його свіжість, є листя салат, вони не повинні гірчити, тому відповідально поставтеся до їх вибору.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Салат Романо – 150 гр.
- Креветки свіжі – 100 гр.
- Яйце перепелине – 4 – 5 шт.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Сир Пармезан – 20 гр.
- Сухарі – 15 гр.
- Для соусу: –
- Масло оливкове – 170 гр.
- Діжонська гірчиця – 8 гр.
- Соєвий соус – 25 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат «Цезар» з креветками як в ресторані легко! Для салату можна використовувати готові сухарики або посушити їх самим в духовці або на сковороді.
Розморожені креветки відварити у воді з додаванням солі, злити з них воду, видавіть на креветки трохи лимонного соку і залиште їх маринуватися.
Змішайте оливкова олія, гірчицю, соєвий соус, пару ложок лимонного соку, подрібнений часник, сіль і перець. Ця суміш буде служити заправкою.
Листя салату помийте, обсушіть і порвіть руками на великі шматки, викладіть в миску.
Перепелині яйця відваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і розріжте навпіл.
Помідори черрі помийте і також розріжте на дві половинки.
Додайте яйця і помідори до салату.
Пармезан потріть на дрібній тертці і додайте в салат.
Креветки швидко обсмажте на сковороді і покладіть в салат, полийте інгредієнти соусом, перемішайте і посипте сухарями.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і часником Салат з креветками, помідорами чері та сиром Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з морепродуктами